16. kolo
12.11.2022 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Marcus Tavernier (© AFP)

Lampardova družina opět nestačila na Bournemouth, znovu padla o tři branky

Everton se před reprezentační přestávkou představil na Vitality Stadium a svému soupeři zde měl rozhodně co vracet. V úterý tady totiž vypadl z Ligového poháru po prohře 1:4, jenže místo pomsty nabídlo utkání podobný výsledek. Po gólech Taverniera, Moora a Anthonyho vyhráli The Cherries 3:0.

Do zápasu vstoupili lépe domácí a už v osmnácté minutě se ujali vedení. Se střelou Solankeho si sice ještě Pickford dokázal poradit, vyrazil ji však pouze před sebe. Tam se k míči dostal Marcus Tavernier a uklidil jej bez problémů za jeho záda. Spoluhráči se na anglického reprezentačního gólmana dívali velmi vyčítavě, projektil Solankeho totiž bylo rozhodně možné chytat.

Už o sedm minut později bylo mužstvu z Liverpoolu ještě hůře. Po velmi sporné situaci, kdy zůstalo na zemi po soubojích v pokutovém území ležet hned několik hráčů, se k hlavičce dostal Tavernier. Těsně před brankovou čárou si na ni naskočil Kieffer Moore a doklepl ji do branky, i přesto, že byl těsně bráněn Mykolenkem.

Druhá půle začala dobrou střelou agilního Taverniera, Jordan Pickford si s ní ale protentokrát dokázal poradit. Hosté se do žádných velkých šancí nedostávali, O'Neilovi svěřenci si svůj náskok v poklidu bránili a dvacet minut před koncem přidali ještě třetí zásah.

Standardní situaci rozehrávál Cook a našel přesně Jaidona Anthonyho, který se po dvou minutách na hřišti postaral o třetí branku, opět hlavou. Zápas se poté bez větších příležitostí dohrál do konce, The Toffies zbyly oči pro pláč, naopak domácí se odlepili od sestupového pásma a po dobu reprezentační pauzy budou nejhůře patnáctí.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele