5. kolo
18.09.2021 13:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Ivan Toney (© AFP)

Brentford hrál od 65. minuty v deseti, přesto slaví výhru nad bezzubými Vlky

Fotbalisté Brentfordu FC zvítězili nad trápícím se Wolverhamptonem Wanderers 2:0 a pokračují tak v úspěšném vstupu do Premier League. Pro "Vlky" je porážka skutečnou potupou, neboť od 65. minuty měli výhodu jednoho hráče navíc. Brentford se vyšplhal na 9. místo v tabulce. Naopak Wolves klesli na 14. příčku.

Brentford zatím splňuje předsezónní predikce, že se jej nebude týkat boj o záchranu, přestože je v Premier League naprostý nováček. Loni třetí tým Championship se vydal cestou datových analýz a statistik, na jejichž základě buduje svůj tým i celou herní koncepci. A jeho strategie mu hned v prvním zápase přinesla ovoce v podobě triumfu nad bývalým gigantem Arsenalem. Nadšení hráči domácího Brentfordu neměli s matnými Gunners slitování a pod vedením oblíbeného trenéra Thomase Franka urvali výhru 2:0. V dalších zápasech si "Včely" připsaly dvě remízy a prohru s Brightonem.

Domácí "Vlci" se naopak na úvod sezóny trápí a po odchodu úspěšného trenéra Nuna Espírita Santa do Tottenhamu hledají svou novou tvář pod vedením portugalského kouče Bruna Lageho. Ten si ještě na nový tým, do nějž se po dlouhém zranění vrátil mexický snajpr Jiménez, zvyká. Důkazem byla dosavadní bilance tří proher a jediného vítězství v dosavadním průběhu ročníku. A Brentford této špatné formy beze zbytku využil.

Již v 8. minutě skóroval útočník "Včel" Ivan Toney, zcela nehlídaný ve vápně. Pro ofsajd ale gól neplatil. Ve 26. minutě se už obávaný snajpr radoval. Obránce "Vlků" Março složil Toneyho ve vápně jako Krpálek své soky v judu a následovala jasná penalta, kterou Toney s přehledem proměnil.

Toney řádil dál a ve 29. minutě opět dopravil míč do sítě. Po přezkoumání VARem se však ukázalo, že si pomohl rukou a trefa tak samozřejmě nebyla uznána. Ve 32. minutě se konečně do větší šance dostali i domácí. Traoré, tradičně pomazaný dětským olejem, ale s přispěním teče trefil pouze tyč.

A oblíbené "nedáš, dostaneš" zafungovalo, protože na druhé straně se o dvě minuty později trefil po přihrávce Toneyho útočník Mbeumo. Stejný hráč měl velkou šanci hned z kraje druhé půle po chybě v domácí rozehrávce ale branku minul.

Pětiminutovku hrůzy poté Brentfordu připravil jeho vlastní hráč Baptiste, který se během této doby nechal vyloučit po dvou jasných žlutých kartách a v 65. minutě šel pod sprchy. Kdo ale čekal příval šancí "Vlků" na srovnání, byl zklamán.

Wolves si pořádnou příležitost vytvořili až v 87. minutě, kdy po krásném centru snaživého Traorého hlavičkoval těsně mimo Jiménez. O tři minuty později mohl Brentford svůj náskok navýšit, ale Mbeumo jen orazítkoval tyč a tím utkání skončilo.

Autor: David Ullrich / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Moje maličkost

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele