2. kolo
23.08.2021 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Michail Antonio (© AFP)

West Ham si pohrál s Leicesterem, Antonio překonal klubový rekord

Po úspěšném výletu do Newcastlu se West Ham střelecky vyřádil také na Leicesteru. Po dalších čtyřech vstřelených brankách se "Hammers" posunuli do čela Premier League. Velký večer prožil útočník domácích Michail Antonio, jenž se stal historicky nejlepším střelcem klubu v Premier League.

Skóre toužil otevřít již v šesté minutě Benrahma, k němuž se příhodně odrazil míč před pokutovým územím Foxes, technická střela záložníka West Hamu však skončila v rukavicích brankáře Schmeichela. Následující pokusy Rice a Antonia se do brány Leicesteru ani nevměstnaly. Mnohem úspěšnější byl ve 26. minutě Fornals, jenž po přihrávce Benrahmy z levé strany zakončil brejk domácích zakončením přesně k tyči — 1:0.

O tři minuty později si Fornals mohl připsat také asistenci, ovšem Souček po centru od svého spoluhráče hlavičkoval nepřesně. Vzápětí o sobě konečně dali vědět také hosté. Pereira si na pravé straně vyměnil míč s Pérezem, z úhlu ale bránu Kladivářů netrefil. Posléze střílel mimo tři tyče také Pérez, což byla rovněž jeho poslední útočná akce. Ve 38. minutě totiž španělský fotbalista nevybíravě prošlápl nohu Fornalse a od sudího Olivera, který situaci prozkoumal u videa, uviděl po zásluze červenou kartu.

Lišky proti verdiktu arbitra hlasitě protestovaly, musely se však smířit s tím, že utkání dohrávaly s deseti hráči na trávníku. To samozřejmě vybízelo West Ham k útočení. Pět minut po změně stran protečoval Bowen šikovně přihrávku od Coufala k Součkovi, český středopolař ale pálil bodlem nad břevno. Mnohem blíže ke skórování se nedlouho poté ocitl Antonio, jenž si naskočil na centr od Fornalse, hosty však skvělým zákrokem podržel Schmeichel.

V 56. minutě už ale dánský gólman jen smutně přihlížel, jak se po nepřesné přihrávce Söyüncüho ocitl s míčem u nohy Antonio, jenž vyhledal nabíhajícího Benrahmu, který se bez potíží trefil do odkryté svatyně — 2:0. I po uklidňující brance bušili Londýňané dál na vrata Foxes. Po hodině hry se za vápnem Leicesteru opřel do merunu Antonio a Schmeichel se musel na zemi pořádně natáhnout, aby zabránil dalšímu inkasování.

Následující rohové kopy Hammers přečkaly Lišky bez úhony a v 69. minutě samy zničehonic udeřili. Pobídka od Maddisona šťastně proputovala pokutovým územím k Tielemansovi, jenž nadvakrát procedil balón za záda brankáře domácích Fabiańskiho. Vyrovnaný stav nicméně vydržel jen deset minut. Neúnavný Rice našel před bránou hostů Antonia, který se odpoutal od obránce a po ráně z otočky mohl se svou podobiznou slavit překonání milníku.

V historických zápisech se pak anglický útočník osamostatnil v 84. minutě, kdy si zpracoval Coufalův centr a přelstil nebohého Schmeichela, který si po vychytaném čistém kontu v prvním kole vypil kalich hořkosti do dna.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (10)

Přidat komentář
Moje maličkost

1:1

Reagovat
syraLFC

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

1:3

Reagovat
duloig

Vyhráme C O Y I ⚒️

Reagovat
smazaný uživatel

COYI pokud nebudeme dělat chyby v obraně jako proti Newcastlu, tak věřím, že to ukopem

Reagovat
JohnnyDynamite

ten Antonio je neuvěřitelné zvíře

Reagovat
OnlyWHU

Koncert! Tohle jsou ty chvíle absolutního fotbalovýho štěstí! Antonio! Ale i všichni ostatní. Moyes!

Víc není potřeba psát. AŤ to trvá pořád! COYI!!!!

Reagovat
duloig

8 gólov v dvoch zápasoch,no nebuď spokojný C O Y I !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera, prostě absolutní nádhera.

Chtělo by to ještě Lingarda a nějakou posilu do obrany (CB) a můžeme si dojít pro titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele