3. kolo
28.08.2021 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Conor Gallagher (© AFP)

West Ham letos poprvé ztratil, remizoval s Palace

West Ham United jen remizoval v duelu třetího kola Premier League s Crystal Palace 2:2. Za Kladiváře si branky připsali Fornals a Antonio, za hosty se dvakrát trefil Gallagher. Další konkurenti na špičce však také nebodovali naplno, a tak se před West Ham může zítra dostat jen Tottenham.

Závar u branky Crystal Palace nastal v 17. minutě. Bowen z pravé straně oslovil u malého vápna Dawsona, jehož střelu musel zastavit před brankovou čárou až jeden z bránících hráčů.

Podobnou tutovku měli domácí i o šest minut později. Coufal centrem z pravé strany našel ve vápně hlavu Antonia, který dokázal dostat míč za vyběhnutého Guaitu. Brankáře Crystal Palace však zastoupil Ward a odkopl míč z brankové čáry do bezpečí.

Ve 39. minutě se domácí ubránili a vyrazili do rychlého protiútoku, který byl zakončen naprosto ukázkově. Pablo Fornals si v pokutovém území narazil s Antoniem a ve vyložené pozici poslal míč do sítě.

Po hodině hry se mohli radovat hosté, kterým se zásluhou Conora Gallaghera podařilo vyrovnat. Benteke svedl ve vápně souboj a vybojoval míč pro mladého záložníka, který z nepříjemné pozice na malém vápně dokázal procpat míč do branky.

Vyrovnaný stav však vydržel jen pouhých deset minut. Michail Antonio naplno ukázal své kvality, když si doběhl dlouhou přihrávku, v souboji přetlačil obránce a následně parádně vystřelil k bližší tyčce.

Nicméně uběhly jen dvě minuty a bylo opět srovnáno. Conor Gallgher si v 70. minutě ve vápně zpracoval centr z levé strany, výborně se zbavil bránícího hráče a s přehledem zakončil. Pro mladého hráče to byla druhá branka v tomto utkání.

Coufalův centr z pravé strany dokázal v 82. minutě jeden z obránců odvrátit, míče se ale zmocnil Rice a okamžitě se vydal do pokutového území, kde svedl souboj a spadl na trávník. Rozhodčí ale penaltu neodpískal.

Závěr zápasu patřil jednoznačně Crystalu, který se usilovně pokoušel vstřelit rozhodující branku. West Ham se bránil hodně hluboko. Vyhrát ale nakonec mohli domácí. Do rychlého protiútoku se dostali Antonio s Jarmolenkem, nicméně prvně jmenovaný nedokázal přesně přihrát a míče se zmocnil Guaita.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
Moje maličkost

2:0

Reagovat
fcb+mufc

1-1

Reagovat
OnlyWHU

Po dlouhé době jsem tento duel neviděl. Škoda bodů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele