12. kolo
20.11.2021 16:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Joshua King (© AFP)

Manchester United dostal výprask od Watfordu

Watford v zápase dvanáctého kola Premier League porazil Manchester United 4:1. Výhru domácích zařídili King, Sarr, Pedro a Dennis, za hosty se trefil Van de Beek. Velkou roli ve vývoji duelu však hrálo také vyloučení Maguirea.

Příšerný odkop na vlastní polovině provedl v šesté minutě Fernandes a do šance se tak dostal King, který byl faulovaný a byla z toho penalta. Feménia Kiko ji však zahrál příšerně, De Gea vystihl jeho směr. Jenže penalta se musela kvůli pohybu jednoho z domácích hráčů opakovat. De Gea se ale znovu vyznamenal a dokázal ji Kikovi znovu zastavit.

Po rohovém kopu Watfordu zakončoval ve vápně ve 23. minutě odražený míč King, ale jeden z hostů obětavě zblokoval jasnou gólovou střelu. A tak se domácí radovali o pět minut později. Na levé straně si skvěle počínal Dennis, který přesnou přihrávkou našel před brankou Joshuu Kinga, jenž dostal míč za záda hostujícího brankáře.

Poté dvakrát během několika sekund pálil z pravé strany Rashford, ale Foster se v obou případech vyznamenal a vyrazil míč do hry. Hra se přelévala ze strany na stranu a ve 39. minutě na levé straně znovu operoval Dennis, který krátce nato vyzval do obrovské šance Kinga. De Gea jeho hlavičku vyrazil, z dorážky branku minul Sissoko. Watford však své vedení ještě před přestávkou nakonec navýšil, a to ve 44. minutě. Na pravé straně si vyměnil míč Kiko a Ismaïla Sarr, který se napřáhl a poměrně z velkého úhlu krásně trefil ke vzdálenější tyči.

Krátce po začátku druhého poločasu se prosadil nováček na hřišti. Centr u pravé tyče totiž usměrnil přesně před prázdnou branku Ronaldo a Donny van de Beek neměl problém snížit. Poté přesnou přihrávku z pravé strany vyslal Sancho a našel na hranici vápna Fernandese. Ten zakončoval v pádu, ale vzdálenější tyč minul jen o kousíček. O minutku později byl v obrovské šanci Ronaldo, kterého vyslal kolmicí Van de Beek. Foster ale vyběhl a skvělým zákrokem dokázal míč vyrazit na roh.

V 69. minutě však přišel moment, který možná celý duel rozhodl. Harry Maguire si totiž při kličce ukopl míč a ve snaze jej udržet ostře poslal k zemi domácího hráče. Kapitán hostí si tak vysloužil druhou žlutou kartu a zamířil do sprch. I přesto se v 77. minutě Manchester United už radoval z branky, ale celé akci předcházel ofsajd, a to poměrně jednoznačný. Míč do branky poslal Ronaldo, ale skóre se neměnilo.

Domácí si výhru pojistili v nastavením čase hned dvojnásob. Nejprve se skvělou přihrávkou prezentoval Dennis, který ve vápně uvolnil Joãa Pedra a ten přesnou ránou k bližší tyči překonal De Geu. O pár minut poté Emmanuel Dennis využil dlouhý výkop Fostera a krásnou ránou ke vzdálenější tyči nedal De Geovi šanci.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Infernoqt

Přecenil jsem nás :)

Reagovat
syraLFC

Maguire

Reagovat
REPLIKATOR

Magoire

Reagovat
DannyKing

Jestli se po tomhle zápase nebude ten klaun z Osla pakovat, tak už nikdy. Na druhou stranu, není to poprvý, co jsem si tohle říkal po zápase.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Class 92

Styďte se, že berete takový prachy a na hřišti odvadite za to výsledky.

Hamba Vám, že nosíte dres Manchesteru United FC.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ho vyhodili už před měsícem,tak by MU měl v tabulce nejmíň +6 bodů.Takhle ještě "solšér" zmoklá slepice stačil uškodit s Watfordem.Hráči to odsabotovali A NE POPRVÉ

Reagovat
smazaný uživatel

Je odehráno pouze 12 kol.Ještě se to dá jakž-takž zachránit.

Reagovat
Remt

No moc to teda nezachránili:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele