1. kolo
14.08.2021 16:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Ismaila Sarr (© AFP)

Watford doma nasázel Aston Ville tři góly

Už bez Jacka Grealishe se musela ve Watfordu obejít Aston Villa a zápas výsledkově nezvládla. "The Hornets" postupně navyšovali vedení až na tříbrankový rozdíl a zdálo se, že v poklidu míří za třemi body. Celek z Birminghamu se však dokázal vrátit, i když druhý gól vstřelil Ings až v sedmé minutě nastavení.

Aston Villa se tedy vrací z Vicarage Road bez bodu a může za to především výkon z prvního poločasu, který nebyl dobrý. Watford začal aktivně a už po deseti minutách vedl. Sarr dostal na pravém křídle spoustu času vymyslet přihrávku na Emmanuela Dennise, ten byl ve vápně zcela nehlídán a nadvakrát pokořil brankáře Martíneze.

Následně se hra trochu vyrovnala a rozhodně se nedá mluvit o trvalé převaze Hornets. Aston Villa se každopádně přesvědčila, že bez svého tvůrce hry Jacka Grealishe, který odešel do Manchesteru City, to bude mít nesmírně složité. Na sklonku prvního poločasu udeřil Watford podruhé. Rychlý výpad Sarra skončil po zásadní teči hostujícího obránce gólem.

Nebylo na co čekat, manažer Villians Dean Smith se rozhodl pro střídání a Matta Targetta nahradil Jacob Ramsey. Aston Ville se nedala upřít snaha, nicméně Watford jí stále do ničeho nepouštěl. Domácí byli navíc nebezpečnější a Sema se po pádu v pokutovém území marně dožadoval penalty.

Třetí gól Watfordu přišel v 67. minutě a postaral se o něho parádním a dlouhým obstřelem Cucho Hernández. Jeho rána zapadla nechytatelně k tyči a zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto. Nebylo, protože Aston Villa vzápětí snížila a zase to bylo "jen" o dva góly. John McGinn z první napálil Baileyho přihrávku na branku a slavil gól. Byla to vlastně jedna z mála povedených akcí Aston Villy v zápase.

Hostům se ale nedařilo přiblížit se na rozdíl jediné branky. Tedy alespoň ne v čase, ve kterém by ještě byla možnost vyrovnání. V šesté minutě nastavení přepadl Bertrand Traoré přes nohu Masiny a sudí odpískal pokutový kop. Danny Ings ho střelou doprostřed proměnil, ale víc už Aston Villa nestihla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hned v 1. kole v několika zápasech se ukáže , jak jsou připraveni bookmakeři na novou sezonu.

Reagovat
Moje maličkost

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele