31. kolo
03.04.2022 17:30 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Steven Bergwijn (© AFP)

Spurs doma smázli Newcastle, nadělili mu "bůra"

Tottenham Hotspur řádil v zápase 31. kola Premier League, porazil Newcastle United vysoko 5:1. Hosté vedli, trefil se Fabian Schär, poté už se však trefovali jen domácí. Postupně se o potupu Magpies postarali Ben Davies, Matt Doherty, Son Heung-Min, Emerson a Steven Bergwijn.

V sedmnácté minutě se přímého kopu po faulu na Kulusevskiho ujal Eric Dier a z dobrých pětadvaceti metrů napálil balon parádní ránou těsně vedle. Dokonce rozezvonil tyčku, ale jen tu, co za bránou drží síť. Po půlhodině hry se za vápnem dostal k míči Son, který se s ním poté na jeho poměry hodně dlouho otáčel, aby vyslal nepříjemnou přízemní střelu a Dúbravka musel do akce.

Ve 38. minutě Son fauloval před pokutovým územím Willocka a Newcastle dostal výhodu rozehrávky volného kopu z velmi nebezpečné pozice. K balonu se postavila hned trojice hráčů přednost dostal Fabian Schär. Vypálil chytře do mezery ve zdi, a i když míč mířil na stranu, kde se nacházel Lloris, skončil v síti. Situaci ještě kvůli možné hře rukou vyšetřoval VAR a posvětil vedení hostí.

Vyrovnáno však bylo rychle, konkrétně ve 43. minutě. První centr Sona do malého vápna ještě obrana Newcastlu odvrátila. Korejský šikula však dostal druhou šanci a jeho pas tentokrát přesně našel hlavu Bena Daviese. Ten parádně balon umístil k zadní tyči.

Spurs vývoj duelu naklonili na svou stranu už ve 48. minutě. Harry Kane si s míčem sběhl na pravé křídlo, odkud odcentroval do vápna. Tam jeho přihrávku nejprve minul Son, jenže na zadní tyči situaci zavíral Matt Doherty a hlavou balon uklidil do sítě. Minutu na to mohl vyrovnat Chris Wood, když těsně minul levou tyčku Llorisovy brány.

Místo toho v 54. minutě navýšil vedení Tottenham. Na pravou stranu dostal balon Dejan Kulusevski, prohnal se po křídle a odcentroval do pokutového území. Tam si míč jedním dotekem zpracoval Son Heung-Min a druhým jej pohotově poslal do sítě. Hostující obránci jej vůbec neohlídali.

Deset minut na to už bylo definitivně hotovo, Spurs přidali čtvrtý gól. Kulusevski tentokrát vedl akci po levé straně, kde balon předal Dohertymu. Ten odcentroval na malé vápno, kde se ve skluzu dostal do zakončení Emerson a balon se sotva došoural na tyčku, od které se odrazil za brankovou čáru.

Newcastle byl evidentně opařený a už se ani nezmohl na reakci. Naopak domácí přidali ještě pátý gól, když se v 83. minutě trefil Steven Bergwijn. Padající Lucas na něj ještě stihl prostrčit přihrávku mezi obránce a domácí záložník šel sám na Dúbravku, kterého překonal přízemní střelou, ta se ještě lehce otřela o pravou tyčku.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Beros

Reagovat
Ichbin Kobalt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele