5. kolo
19.09.2021 17:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Thiago Silva (© AFP)

Chelsea ovládla malé londýnské derby s Tottenhamem

Až překvapivě jednoznačně dopadl poslední duel pátého kola Premier League, kdy Tottenham hostil Chelsea. Blues totiž po brankách Silvy, Kantého a Rüdigera vyhráli 3:0 a spolu s Liverpoolem a Manchesterem United opanují tabulku.

Hosté ve 26. minutě konečně zakončili. Po rozehrání z autu se míč dostal k Christensenovi, tomu pak ještě narazil Lukaku, technická rána pak ale prolétla vedle Llorisovy brány.

Ve 33. minutě byli Spurs blízko vedoucí brance. Lo Celso mohl i sám zakončovat, ale rozhodl se přihrát do uličky na Sona. Ten ve střetu s Kepou neuspěl, gólman šel obětavě do souboje a míč zastavil.

Hned v úvodu druhé půle zahrozili hosté, když si zleva naběhl Alonso a vystřelil z voleje. Lloris musel jeho dělovku vyrazit na roh.

Dvě minuty nato už se gólu dočkali. Alonso poslal do vápna skvělý centr, na ten si naběhl Thiago Silva, přeskočil hned dva bránící hráče Tottenhamu a hlavou uklidil míč k tyči. Lloris se natahoval, seč jen mohl, ale nedosáhl.

Chelsea se dostala do ráže, protože hned v 53. minutě měla další šanci. Po rychlém přechodu do útoku centroval Havertz, z pravé strany pak přišlo sklepnutí na střed, Alonso ale trefil na brankové čáře stojícího Diera.

Chelsea vybojovala v 57. minutě kousek od vápna soupeře míč, ten doputoval na střed k volnému N'Golu Kantému, jehož střelu srazil domácí Eric Dier do protipohybu gólmana Llorise a ta se od tyče odrazila za brankovou čáru.

Po rohu si na vysoký míč vyskočil po pětasedmdesáti minutách hry Silva a nebyl daleko od svého dnes druhého úspěchu. Lloris na brankové čáře vytáhl perfektní reflex a zabránil třetímu gólu za svými zády.

O šest minut později nastal obrovský závar v pokutovém území Tottenhamu, ke střelám se cpali snad všichni ofenzivní hráči Chelsea, Lloris a jeho obránci měli plné ruce práce.

Čtyři minuty před koncem z levé strany odcentroval Rüdiger, našel Lukakua, který se odpoutal od Diera, hlavičkoval však přesně doprostřed branky, kde stál Lloris.

V 92. minutě Chelsea definitivně uhodila kladivem na hřebíček. S chutí hrající Blues rozehráli roh, centr sice skončil na opačné straně, tam si však Werner všiml nabízejícího se Antonia Rüdigera a ten střelou po zemi uklidil míč za Llorise.

Chelsea je po dnešním výkonu na prvním místě s 13 body, Tottenhamu patří sedmá příčka s devíti body.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Moje maličkost

0:2

Reagovat
Class 92

Tip: 2.

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

0-1 Lukaku

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea valec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele