8. kolo
17.10.2021 17:30 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Tanguy Ndombele (© AFP)

Tottenham veze výhru z Newcastlu, zápas byl po kolapsu fanouška přerušen

V Newcastlu se pod drobnohledem nových majitelů klubu odehrála dramatičtější bitva, než by si kdokoli přál. Vedle hlavního dění na hřišti totiž došlo ke vzruchu také v ochozech, kde zkolaboval jeden z fanoušků. Naštěstí vše dobře dopadlo a zápas se mohl do hrát až do konce, po němž se z bodů nakonec radoval hostující Tottenham.

"Spurs" si sice připsali důležitou výhru, konečný výsledek nicméně tentokrát ustoupil do pozadí. Všichni příznivci kopané totiž pořád mají v živé paměti záběry z letního mistrovství Evropy, kdy o život bojoval dánský záložník Christian Eriksen. I tentokrát se naštěstí hrdiny okamžiku stali včas přivolaní doktoři.

Samotný duel na trávníku pak ovládli hosté z Londýna, kteří přitom velmi rychle prohrávali. Již ve druhé minutě totiž dovolili nacentrovat z pravé strany Manquillovi, na jehož pas si naskočil Wilson, který rozveselil většinu St. James' Parku. Vedení však Newcastlu vydrželo sotva čtvrhodinu. V 17. minutě se na zteč vydal Ndombélé, jenž perfektním obstřelem nedal šancí brankáři "Magpies" Darlowovi.

Za dalších pět minut už se Tottenham ujal vedení. Højbjerg vyhledal za obranou domácích nabíhajícího Kanea a ten přehodil Darlowa. Radost Spurs sice na chvíli pokazil asistent rozhodčího signalizující ofsajd, avšak technologie VAR postavení mimo hru neshledala. Kane se tak dočkal první branky v sezoně.

Ve 39. minutě mohl vedení hostů navýšit Lucas, po rohovém kopu však hlavičkoval do břevna. Krátce poté se odehrálo již zmíněné drama na tribunách, kvůli němž sudí Marriner střetnutí na několik minut přerušil. Návrat na trávníky vyšel lépe Spurs. Ve čtvrté minutě nastavení první půle vyslal Lucas kolmici na Kanea, ten před bránou našel Sona, který už snadno uklidil míč do odkryté poloviny brány.

Po změně stran se dlouho nezdálo, že by Newcastle měl ještě zabojovat alespoň o remízu. Tottenham naopak diktoval tempo hry a Darlow se musel mít nadále na pozoru. Magpies navíc příliš nepomohl střídající Shelvey. Ten za necelých 25 minut svého pobytu na hřišti viděl dvě žluté karty a po předčasném odchodu do kabin oslabil mančaft v černo-bílých dresech.

Přesto domácí dokázali v deseti hráčích snížit. Standardní situaci Newcastlu z 89. minuty totiž do vlastní brány nešikovně nasměroval Dier. I tak Tottenham nakonec uhájil vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Emerson, Romero, Dier, Reguilon - Skipp, Hojbjerg - Lucas, Ndombele, Son - Kane

Reagovat
Beros

Pojďme konečně vyhrát... 2:1

Reagovat
kissak

Myslíš kouzlo houpající se židle pod Brucem nebo jeho 1000 zápas a nebo boj hráčů o novou smlouvu pod novými majiteli?

Reagovat
Beros

To mi je celkem jedno... Hlavně 3 body

Reagovat
Beros

Otřesné... Až na prvních cca 5 minut hrůza a děs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele