21. kolo
03.01.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

João Moutinho (© AFP)

Wolverhampton po 41 letech vyloupil Old Trafford

Manchester United nezvládl domácí souboj s Wolverhamptonem a padl 0:1. Vlci byli lepším týmem a o své výhře rozhodli osm minut před koncem, z Old Trafford si všechny body vezou poprvé od února 1980.

První poločas žádnou atraktivní podívanou nenabídl a více práce z obou brankářů měl překvapivě David de Gea. Ve dvanácté minutě ho poprvé prověřil Daniel Podence, o chvíli později vyslal povedenou ránu Rúben Neves a španělský brankář konečky prstů vytěsnil míč na rohový kop. Red Devils tahali za kratší konec a ve 35. minutě jejich defenzíva jen přihlížela, jak hlavičkoval těsně mimo Raúl Jiménez.

Domácí se připomněli až po hodině hry, v 67. minutě našel Matić ve vápně zcela osamoceného Fernandese a Portugalcova bomba rozezvučela břevno. Cristiano Ronaldo následně míč do sítě dostal, při centru Bruna Fernandese se ovšem nacházel v ofsajdu a branka tak platit nemohla.

Čtvrthodiny před koncem bylo vyrovnáno na nastřelené brankové konstrukce, k trestnému kopu se postavil Romain Saiss a podobně jako Fernandes trefil břevno. Na rozdíl od protihráče ho to ovšem nemuselo mrzet, jelikož hosté nakonec dokázali gól dát. Klíčový moment utkání přišel v 82. minutě, odvrácený míč si za hranicí pokutového území zpracoval João Moutinho a zacílil přesně k tyči - 0:1.

Manchester United za celý zápas vyprodukoval jenom dvě střely mezi tyče a tu druhou si schoval na samotný závěr. V šesté minutě nastavení kopali domácí trestný kop a Fernandes ho zahrál velmi dobře, bohužel pro něho i červenou polovinu Manchesteru se ale vyznamenal brankář José Sá.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:0 MU (2x CR 7)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele