9. kolo
24.10.2021 17:30 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Liverpool výhrou 5:0 ztrapnil Manchester United před jeho vlastními fanoušky

Už v 5. minutě se z prvního gólu Liverpoolu radoval Keïta, na kterého ve 13. minutě navázal Jota. Ve 38. minutě si střelecký účet otevřel také Mojamed Salah, jenž následně skóroval ještě v nastavení prvního dějství a po přestávce v 50. minutě dokonal hattrick!! Katastrofu domácích dokonal v 60. minutě střídající Pogba, který dostal za ostrý skluz červenou kartu. Utkání se pak už jen dohrávalo. Manchester United je po dnešním kolapsu sedmý, zatímco Liverpool se vrátil na druhou příčku a stíhá vedoucí Chelsea.

Duel dvou rivalů začal ve velkém tempu a už ve 4. minutě se do šance dostali domácí Red Devils. Fernandes ale z výborné pozice ve vápně trestuhodně přestřelil branku. A o minutu později mohl litovat ještě víc. Obrana Manchesteru totiž naprosto propadla na půlce a nestihla zachytit bleskový útok The Reds. Firmino potáhl míč po levé straně, předal Salahovi a ten vysunul Keïtu, který v tváří v tvář prostřelil natahujícího se De Geu.

Defenziva "Rudých ďáblů" dále hořela jako papír a svojí chybou nabídla další gól Firminovi, který ale ztroskotal na De Geovi. Vyrovnat mohl následně Rasfhord, jehož pumelice jen těsně minula Alissonovu svatyni. Hra se ale opět rychle vrátila před branku domácích a další zmatky v obraně United využil ve 13. minutě Diogo Jota! Maguire a Shaw nechali hloupě propadnout míč na volného Alexandra-Arnolda, který narýsoval skvělý střílený centr na zadní tyč, kde pohodově skóroval nikým nehlídaný Jota - 2:0.

Absence Raphäela Varana v defenzivě byla do očí bijící a nad Old Trafford se snášel možný debakl. Natěšení hosté naopak deptali Solskjaerovi svěřence neustálými výpady, které vždy znamenaly velké nebezpečí.

Zhruba od dvacáté minuty se přeci jen dění na hřišti trochu zklidnilo a do šancí se dostali i United. Shaw však mířil nepřesně a Greenwooda skvěle vyčapal Alisson. Hra pak opětně nabrala na obrátkách, což Manchesteru vůbec nesvědčilo. Ve 32. minutě nechal pláchnout zcela osamoceného Salaha, jehož pokus z úhlu kryl De Gea. Ani španělský fantom ale nedokázal zabránit další pohromě, kterou pro něj přichystala jeho vlastní děravá obrana. Domácí úplně zapomněli na pravou stranu, kde nikým nehlídaný Keïta přihrál před branku volnému Salahovi a ten neměl problém přidat další pomyslnou facku fanouškům United. 3:0 v 38. minutě.

Nervy cloumaly očividně i s Ronaldem, který po prohraném souboji nakopl ležícího Jonese a jen se štěstím vyvázl pouze se žlutou kartou. Jaké pocity však měli domácí příznivci v páté nastavené minutě, to asi lze jen těžko popsat slovy. Obrana Man Utd pouze přihlížela rychlé kombinaci hostů, kterou po přihrávce od Joty přetavil zcela nehlídaný Mo Salah ve svůj druhý gól v zápase.

Krátce nato sudí ukončil první poločas a na Old Trafford zněl hněvivý a zasloužený pískot na adresu Oleho Solskjaera a jeho svěřenců. Takhle vypadá tým s mistrovskými ambicemi? K velkému překvapení nastoupili United do druhého poločasu v totožné sestavě a měli před sebou skutečně nelehký úkol. A nezačali dobře. V 50. minutě pláchl obraně domácích jako už poněkolikáté Salah a svůj nájezd na De Geu zakončil rutinérsky na zdaní tyč. Egyptský král, si tak mezi 38. a 50. minutou připsal hattrick!

O dvě minuty zvedl náladu "Rudých ďáblů", Ronaldo, který se skvěle uvolnil a trefil přesně. Jenže to byla jen planá naděje. Jeho zásah pro ofsajd neplatil. V 60. minutě se všechna přání Manchesterských propadla hluboko do propasti, protože střídající Pogba šel oběma nohama ostře do souboje s Keïtou a po konzultaci s VARem dostal od sudího červenou kartu.

Z mého pohledu možná trochu přísnou. Od té doby se už očekávaný duel prakticky jen dohrával. Liverpool v klidu kombinoval za potlesku tribun, které opustily tisícovky domácích fanoušků. Ti, kteří zůstali, se už už radovali v 83. minutě z čestného gólu, ale Cavani z bezprostřední blízkosti míč napálil do břevna. United dnes zkrátka nebylo přáno. Šance, že tým nadále povede Solskjaer, je po dnešku téměř nulová.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
LokoLFC

1:6

Reagovat
LokoLFC

Takhle hrube se seknout.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
Class 92

Že-by po tomto mači,se začalo skloňovat jméno ZI-ZU???

Moc to v Manchesteru nejen u fans už Ole pevný nemá!

Moc dobře jsem to viděl na tribunách kolem sebe při zápase s EFC! A v loži to taky zrovna růžově nevypadalo.

Ole,drž se

Reagovat
Ranoth

vyhrou nad Atalantou sa zase zachranil na nejaku dobu

Reagovat
Shuriken_YNWA

1:3

Reagovat
syraLFC

1:3

Reagovat
Pharrell

1-3

Reagovat
Hardwell

0:3

Reagovat
Gunner14

1-4 Ronaldo 1 a Salah 2, dál nevím

Reagovat
frederik

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Dalibor Sladky

remízka páni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
syraLFC

o tomhle se mi ani nezdálo

Reagovat
Rich

Lahůdka pro oči. Předčasný dárek k vánocům mi dal Liverpool, není nic sladšího, než vidět United padnout a k tomu ještě doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězdy Olemu takříkajíc přerostly přes hlavu.Musí přijít trenér jak Ferguson a házet po nich v kabině vším,co mu přijde pod ruku.SNAD TENTO TÝDEN HO VYHODÍ.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele