5. kolo
18.09.2021 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Pep Guardiola (© AFP)

Citizens doma uhráli jen bezbrankovou remízu

Překvapivým výsledkem skončil zápas pátého kola Premier League mezi Manchesterem City a Southamptonem. Favorizování domácí totiž jen remizovali 0:0, ačkoliv měli po většinu duelu územní převahu.

Souhru Fernandinha a Sterlinga v osmnácté minutě druhý jmenovaný vylepšil ještě přihrávkou na nabíhajícího Ikaye Gündogana. Německému reprezentantovi chyběl jen kousek k možnosti zakončení.

O tři minuty později signalizovaný faul na Sterlinga pokračoval ještě akcí, ve které čekal na zadní tyči úplně volný Gündogan. Raheem Sterling mu předložil balón jako na zlatém podnose, ovšem Gündogan jen přestřelil.

A za chvíli další šance City. Dnes velmi aktivní Grealish hledal ve vápně Gabriela Jesuse. Ten by zakončoval do prázdné brány. To by ale nesměl výborně zasáhnout stoper Saints Jan Bednarek.

Po půl hodině hry to byl opět Sterling. Po rychlé kličce mířil do šestnáctky a předložil míč na zadní tyč mířícímu Silvovi. Jen o chlup byl jeho pas zastaven.

Před koncem prvního poločasu měl Gabriel Jesus na hlavě vedení. Zcela osamoceného ho našel parádním centrem Fernandinho. Brazilec mířil vedle.

V 61. minutě se hosté radovali po faulu Kylea Walkera z pokutového kopu. Zákrok anglického obránce na Adama Armstronga ještě zkoumal videorozhodčí. Hlavní sudí Mass si nakonec šel celou situaci sám prohlédnout a penaltu zrušil.

Citizens se nakonec přece jen podařilo dostat míč do branky. Radost domácí však v nastaveném čase zkazilo postavení mimo hru. Hlavičku Phila Fodena dorážel v ofsajdu postavený Sterling.

Duel tak skončil bezbrankovou remízou. City jsou po pěti utkáních třetí, Saints patří patnácté místo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat
Moje maličkost

3:0

Reagovat
diastan

3:1

Reagovat
Kinky7

4:2

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pharrell

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Velký frajer, napsat tohle po odehraných 70 minutách

Reagovat
t0mmy33MCFC

a to mel stesti ze kopyto Sterling se zase cpal na dorazku pred Fodenem ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele