28. kolo
06.03.2022 17:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Kevin De Bruyne (© AFP)

Citizens potvrdili roli favorita a v manchesterském derby jasně přemohli United

Manchester City opět nenechal nikoho na pochybách o tom, kdo vládne městu na severozápadě Anglie. Družina manažera Pepa Guardioly jasně přemohla odvěkého rivala United, díky čemuž si dál hlídá náskok na čele Premier League. "Rudí ďáblové" se naopak v tabulce propadli na páté místo.

Základy k vítězství položili Citizens již v páté minutě. Po kombinaci na levé straně mezi Grealishem a Bernardem Silvou poslal druhý jmenovaný balón před bránu, kam si naběhl De Bruyne, jenž střelou z bezprostřední blízkosti otevřel skóre utkání.

O vyrovnání usiloval za další tři minuty Fred, jenž se po průnikové přihrávce od Fernandese hnal do zakončení, gólman domácích Ederson však včas zasáhl. Na druhé straně byl opět vidět De Bruyne, který v 17. minutě znovu pálil. Proti zakončení z úhlu ale brankář United De Gea tentokrát zasáhl.

Red Devils se z prvního zásahu vzpamatovali po 20 minutách hry. Rychlý přechod do útoku skončil u Sancha, jenž vzal celou akci na svá bedra a po uvolnění obstřelil Edersona přesně k tyči. Záhy ovšem mohli kontrovat domácí, když hlavička Fodena po prudkém centru od Silvy spadla nečekaně na břevno.

City si však jednogólový náskok přece jen rychle vzalo zpět. United totiž ve 28. minutě neodpravili míč do zámezí, čehož využil Foden k průniku do vápna. Zakončení levonohého dravce ještě De Gea zneškodnil, následnou dorážku Silvy zase zastavila obrana, třetí rána De Bruyneho už ovšem skončila v síti. De Bruyne byl skutečně při chuti a ke dvěma gólům mohl ve 40. minutě přidat také asistenci, jenže zakončující Foden pálil nepřesně.

Krátce po střele Fodena se na druhé straně prezentovali pohlednou kombinací United. Fernandes vyzval Sancha, ten ovšem trestuhodně minul prostor mezi třemi tyčemi. Domácí vedli většinu útoků po své levé straně, ve 45. minutě si však vzal slovo napravo operující Mahrez. Alžířan si navedl merunu na levou nohu a zpoza pokutového území pořádně protáhnul De Geu.

Zatímco před přestávkou ještě dokázali "Rudí ďáblové" jakž takž držet krok, po změně stran již udávali tempo většinu času Citizens. Čím dál víc byl vidět zejména Mahrez. Jeho zakončení z 54. minuty ale na bránu neprošlo, za další tři minuty zase křídelník domácích přestřelil. To De Bruyne pálil po hodině hry ze standardní situace mezi tři tyče, avšak přesně do míst, v nichž operoval De Gea.

Místo úsilí o zkompletování hattricku se tak De Bruyne zase raději stal nahrávačem. V 68. minutě rozehrál blonďatý Belgičan rohový kop na Mahreze, jehož přízemní volej zastavila až síť za De Geou - 3:1. O šest minut později vyzval Mahrez De Geu na další souboj, z nějž tentokrát vyšel lépe španělský strážce hostující svatyně. Ten si další úspěšný zákrok připsal také v 82. minutě, kdy zlikvidoval překrásné nůžky Cancela.

Guardiolova smečka nicméně bezpečně kontrolovala závěr manchesterského derby. Čtvrtý gól v síti United neustále visel ve vzduchu, pouze zakončení dlouho haprovalo. Například Gündogan v 90. minutě vůbec netrefil bránu. V nastaveném čase si však za obranu Red Devils naběhl na hranici ofsajdu Mahrez, který přece jen upravil na konečných 4:1.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

uff derby doma, to je větší strašák, než derby na oblíbeném Old Trafford, očekávám podobný průběh jako se Slepicema, beton a rychlé brejky, snad tentokrát naše obrana předvede lepší výkon

Reagovat
fcb+mufc

2-3,kurwa,kež by

Reagovat
MCFC_8

Tak sa to robi do psej matere

Reagovat
t0mmy33MCFC

United zacali slusne, dobre nas pressovali a dle ocekavani vyrovnani z breaku... ale ta druha pulka... uplne jsem si vzpomnel na hlasku z derby 1:6 "United not just beaten, humiliated"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele