8. kolo
16.10.2021 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Kevin De Bruyne slaví se spoluhráči (© AFP)

Citizens přehráli Burnley

Manchester City si nakonec poradil s Burnley po výsledku 2:0, byť vítězství se určitě nerodilo lehce. Domácí si sice vypracovali řadu šancí, nicméně jim poněkud haprovala defenziva a hosté si vypracovali také několik možností, které by kvalitnější soupeř s velkou pravděpodobností dokázal potrestat. Pep Guardiola tak určitě nebude s výkonem stoprocentně spokojen, těšit ho ale rozhodně mohou tři získané body.

Citizens do utkání vstoupili velmi aktivně a již po čtyřech minutách pálil aktivní Mahrez, s jeho střelou si ale Pope poradil. Po dvanácti minutách hry ale poprvé kapituloval - po hezké kombinaci mezi Cancelem a Bernardem Silvou našel druhý jmenovaný volného Fodena, jehož střelu ještě Pope s vypětím všech sil vyrazil, ovšem pouze ke zcela osamocenému Bernardu Silvovi, který zblízka snadno skóroval. Pojistku mohl o chviličku později přidat po pasu De Bruyneho volný Cancelo, ten ale nastřelil pouze hostujícího brankáře.

Z ničeho nic tak mohlo udeřit na druhé straně - záložník Westwood vyslal do úniku útočníka Corneta, který v osobním souboji přetlačil Cancela, jenže tváří v tvář Edersonovi neuspěl a následnou dorážku vyslal vysoko nad. Do poločasu si hosté připravili ještě jednu příležitost, když se centr Corka dostal na kopačku Brownhilla, ten ale z osmi metrů nezamířil mezi tři tyče. Do poločasu se ještě o slovo přihlásil Sterling, jeho zakončení z voleje však před brankářem zastavil jeden z hostujících stoperů.

Na začátku druhého dějství se pas De Bruyneho dostal až k Bernardu Silvovi, jehož pokus o obstřel však nedopadl vůbec slavně. Portugalský záložník ovšem zůstával i nadále velmi aktivní a po jeho zpětné přihrávce se v tutovce ocitl Mahrez, místo umístění však volil sílu a balón poslal nad. Citizens si tu a tam neodpustili nepřesnost v rozehrávce, po jedné takové se balón odrazil k Barnesovi, který se ocitl uvnitř pokutového území zcela sám - v nadějné situaci ovšem tak trochu zpanikařil a zvolil slabou střelu, kterou Edersonovi žádné vrásky na čele nepřidělal.

Definitivní rozuzlení zápasu tak přišlo dvacet minut před koncem, to si odražený míč našel v pokutovém území záložník De Bruyne, na nic nečekal a pohotovou a prudkou ranou nedal brankáři Burnley sebemenší šanci na reakci. Zbytek utkání už si celek Pepa Guardioly bez větších problémů pohlídal a do tabulky si připsal další tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

Posledne 4 zapasy doma s Burnley 5:0, zeby opat? Hlavne aby sme ziskali po repre pauze 3 body

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele