24. kolo
09.02.2022 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Riyad Mahrez (© AFP)

Penalta a chyba brankáře. Manchester City trestal zaváhání Brentfordu

Nebyla to sice žádná kanonáda, přesto Manchester City bez větších potíží splnil povinnost a přemohl na domácí půdě Brentford. Ačkoliv měli svěřenci manažera Pepa Guardioly otěže zápasu pod kontrolou, nakonec si k výhře museli pomoct pokutovým kopem, druhou gólovou pojistku pak domácí přidali po chybě gólmana hostí. Tak jako tak uzmuli "Citizens" tři body a dál komfortně sídlí na čele ligové tabulky.

Již v páté minutě se sice k hlavičce dostal Foden, avšak poté tlak City dlouho nevedl k výraznějšímu ohrožení svatyně "Bees". Až po půlhodině hry vyhledal Foden po kombinaci okolo pokutového území centrem Sterlinga, jehož volej nicméně přeletěl břevno. Za další tří minuty rozehrál De Bruyne standardní situaci, Dias sklepl míč na kolegu z obrany Laporta, jehož pohotová střela proletěla jen těsně kolem tyče do zámezí.

Ve 39. minutě už ale sám Brentford pomohl soupeři ke skórování. Rasmussen totiž ve vlastním vápně poslal k zemi unikajícího Strelinga, díky čemuž kopal Manchester penaltu. Tíhu okamžiku na sebe vzal Mahrez, alžírský křídelník nicméně tlaku nepodlehl a střelou do protipohybu brankáře Rayi otevřel střelecký účet duelu.

Druhá půle pokračovala v podobném rytmu jako ta první. Guardiolova družina soustavně bušila do úlu brentfordských "Včel". Pět minut po změně stran se z dálky do míče opřel Cancelo a jeho pohledný pokus neprosvištěl nad břevnem až tak daleko.

Řadu dalších pokusů zneškodnil mezi třemi tyčemi pohotový Raya, v 69. minutě však sám gólman Bees fatálně zachyboval. Při rozehrávce namazal balón přímo na nohu napadajícímu Sterlingovi, jehož ještě Raya vychytal, dorážka De Bruyneho už ale rozvlnila síť — 2:0. Druhý gól domácích víceméně definitivně rozhodl o osudu utkání. Deset minut před koncem ještě Raya dokázal vytěsnit dalekonosný pokus Rodriho, i tak Brentford odjel z Manchesteru s prázdnou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele