13. kolo
27.11.2021 16:00 CET
4 : 0
(3:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Virgil van Dijk (© AFP)

Liverpool deklasoval Southampton

Liverpool ukázal, že je po poslední reprezentační pauze letošního roku skutečně ve velmi dobré formě a i svůj druhý zápas vyhrál poměrem 4:0. Svěřenci Jürgena Kloppa do zápasu vlétli jako uragán a klání rozhodli již v první půli, ve které svému soupeři nasázeli tři branky. Southampton se sice dostal do několika nadějných příležitostí, branku se jim ovšem vstřelit nepodařilo a v defenzivní činnosti na útočné klenoty liverpoolského celku jednoduše nestačili. V druhém poločase se ještě na listinu střelců zapsal Van Dijk a Liverpool se tak minimálně do zítřka posunul na druhé místo tabulky.

Liverpool předvedl skutečně bleskový vstup do zápasu - už ve druhé minutě totiž na levé straně zakombinovali Mané s Robertsonem, druhý jmenovaný nebojácně vnikl do pokutového území a narýsoval zpětnou přihrávku pro Diega Jotu, který se ranou z malého vápna nemýlil.

Odpovědět mohl Southampton prakticky už po minutě, kdy v rozehrávce chyboval Thiago Alcântara, před dotírajícím Ward-Prowsem ale na poslední chvíli zasáhl pozorný brankář Alisson. V první desetiminutovce ještě zahrozil hlavičkující Mané, jeho zakončení ovšem nebylo přesné.

Po dvaceti minutách hry se po špatném vhazování Alexnadera-Arnolda do šance prokousal Armando Broja, v zakončení však narazil na skvělého Alissona. A to se ukázalo býti klíčovým momentem utkání. Po půlhodině hry se totiž po kombinaci s Hendersonem dostal do pokutového území Salah a nezištnou přihrávkou našel úplně osamoceného Jotu, který zblízka přidal druhou branku.

O dalších pět minut později už definitivně nebylo pochyb, kdo se stane vítězem duelu. Odražený míč si totiž na vápně našel Thiago Alcântara, hezkou kličkou obešel svého strážce a jeho ránu ještě tečoval jeden z hostujících zadáků za záda bezmocného McCarthyho.

Na začátku druhého dějství pálil ze střední vzdálenosti Mané, jeho projektil mířící do šibenice ale McCarthy parádním zákrokem vytáhl na roh. Jenže tím jen oddálil nevyhnutelné - centr Alexandra-Arnolda si totiž našel nehlídaného Van Dijka, který se s ničím nepáral a prudkou ranou hostujícího brankáře prostřelil počtvrté. Do konce utkání se pak už skóre neměnilo a Liverpool tak na své konto připisuje vítězství 4:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra Liverpoolu přesně o jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Raději se na to vyser, nejde ti to.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi směšný.

Reagovat
smazaný uživatel

To tvůj tip taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Že jsem zde na ef ještě neviděl žádný tvuj tip.Pochlub se.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám potřebu zde tipovat. Já pouze upozorňuji lidi, kterým to nejde, aby investovali čas to něčeho smysluplnějšího. Dělám to pro tvé dobro.

Reagovat
smazaný uživatel

Na moje dobro se vyser.

Reagovat
smazaný uživatel

Komu není rady...Pokračuj dál v tom, co ti nejde. Třeba se občas trefíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tvoje rady si strč do análu. Kdyby tě to náhodou zajímalo , tak jsem v plusu díky tomu, že se mě dařilo hned 1. rok kdy jsem sázel . Věnoval jsem se tomu téměř celou pracovní dobu. Ted je situace o poznání horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo.. proč je to vždycky tak jednoduchý. Neber život tak vážně.

Reagovat
Shuriken_YNWA

3:0

Reagovat
oli9

4:0

Reagovat
Shuriken_YNWA

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo.. proč je to vždycky tak jednoduchý. Neber život tak vážně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele