3. kolo
28.08.2021 18:30 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Kai Havertz (© AFP)

Oslabená Chelsea uhrála bod

Šlágr kola nakonec vítěze nenašel, Liverpool se s hostující Chelsea rozešel smírně 1:1 a oba celky tak přišly o svou dosavadní stoprocentní úspěšnost. Spokojenější s výsledkem budou nepochybně hosté, kteří se sice rychle ujali vedení, v nastaveném čase však Reece James obdržel červenou kartu a navíc kvůli hře rukou soupeři nabídl pokutový kop, který Salah proměnil. Chelsea tak celý druhý poločas musela čelit početní převaze a v podstatě se jenom bránila, díky vynikajícím výkonům zadáků a brankáře Mendyho se však svěřencům Thomase Tuchela podařilo neinkasovat a udržet tak remízu 1:1.

Liverpool do utkání vstoupil živěji a aktivněji. Jeho intenzivní presink nadělal rozehrávce Chelsea pořádné problémy. Kante, Jorginho ani Reece James nebyli schopni v úvodních patnácti minutách pořádně rozehrát, hosté se proto často uchylovali k dlouhým nákopům na osamoceného Lukaka a následně přicházeli o míče. Liverpool si v úvodu zápasu krom tlaku vypracoval také jednu obrovskou šanci, když Trent Alexander-Arnold našel krásným pasem nabíhajícího Hendersona, který ale ve vyložené šanci míč špatně trefil a ten tak skončil o několik metrů mimo branku.

Na druhé straně Chelsea dostala výhodu rohového kopu, kterým Reece James našel hlavu Havertze a jeho perfektní hlavička zapadla přesně za Alissona - 0:1. V následujících minutách Chelsea převzala otěže duelu a hnala se do několika velmi nadějných rychlých protiútoků. Nejprve situaci 3 na 3 vyřešil špatně Romelu Lukaku, který místo jednoduché pobídky Havertze volil přihrávku na Mounta, která ale byla nepřesná. O pár minut později mohl zase Havertz z prvního doteku poslat do samostatného útoku belgického útočníka ve službách Chelsea, ale klíčový moment prováhal a jeho střela pak byla zblokována. Největší šanci na zvýšení náskoku tak měl Mason Mount, kterého oslovil Lukaku, anglický záložník si pohrál s Arnoldem, koncovku však nevyřešil dobře, když vůbec netrefil branku.

Liverpool mohl vyrovnat zásluhou Elliotta, ten ale odražený míč z oblasti penaltového puntíku napálil vysoko nad. Klíčový moment pro vývoj zápasu tak přišel v nastaveném čase první půle. Rohový kop prodloužil Mané na zadní tyč na nabíhajícího Matipa, který na něj ale sotva dosáhl. Když už se zdálo, že veškeré nebezpečí pominulo, zpanikařil obránce Alonso, který míč vyhlavičkoval z rukavic Mendyho přímo k Matipovi. Ten nastalého zmatku využil, svou hlavičku ale poslal pouze do břevna. Následoval obrovský závar, při kterém zakončení Maného vytlačil z brankové čáry obránce Reece James. Opakovaný záběr ukázal, že zadák Chelsea balón nejprve trefil stehnem, načež se mu odrazil také do paže. Sudí Anthony Taylor nejprve nereagoval, po prohlédnutí videozáznamu měl ale jasno - penalta a červená karta! Nabídnutou šanci k vyrovnání pak s přehledem využil Mo Salah.

Začátek druhého dějství kopíroval úvodní minuty zápasu - Liverpool na svého soka pořádně vletěl a Mendy se skutečně měl co ohánět. Hlavička Joty mířila těsně nad branku, dalekonosná rána Hendersona zase mířila těsně vedle vzdálenější tyče. Proti pokusům Fabinha a Van Dijka se už ale brankář hostí musel činit a předvést dobré zákroky, aby tyto rány nepustil za svá záda. Po nějakých 60 minutách však tlak Liverpoolu uvadl - ten sice Chelsea i nadále přehrával, už se mu ale nedařilo dostávat se do zakončení a tvořit si šance. Naopak po jednom ze sporadických útoků Chelsea přetáhl Mount centr na Alonsa, ten míč vrátil na Lukaka a Liverpool měl velké štěstí, že jeho zakončení pozorný Matip dokázal zablokovat.

V závěrečných deseti minutách mohl nejprve hosty poslat do vedení Kovačič, který se nebojácně probil do pokutového území soupeře, zakončení ale nezvládl dobře. Z protiútoku si pak největší šanci v druhém poločase vypracoval také Liverpool, po rychlém brejku se na hranici vápna uvolnil Salah, s jeho slabou střelou slabší pravou nohou si ovšem Mendy bez větších potíží poradil. A protože Chelsea ubránila i tříminutové nastavení, odvezla si z Anfield Road cenný bod.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (18)

Přidat komentář
LokoLFC

2:0

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
Švejk :)

1:0 ......a prokáže se jaký je Lukaku poleno do kombinace

Reagovat
smazaný uživatel

Nee to neni

Reagovat
Švejk :)

Jo jo ....je

Reagovat
smazaný uživatel

5:0, ez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Moje maličkost

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shuriken_YNWA

2:1, doma vyhrajem!

Reagovat
MCFC_8

2:2

Reagovat
oli9

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 Lukaku

Reagovat
Ranoth

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že toho oslabení REDS nevyužili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele