13. kolo
28.11.2021 15:00 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

James Maddison (© AFP)

"Lišky" ve sněhové vánici přetlačily chybující Watford

Strhující první poločas otevřel gólem v 16. minutě domácí Maddison, na druhé straně srovnal z penalty King. Foxes si ale vzali vedení zpět a po dvou zásazích Vardyho vedli po první půli 3:1. Po přestávce sice snížil Dennis, ale o osm minut později skórovali i domácí, kdy se trefil Lookman a uzavřel na konečných 4:2.

Hosté vedení manažerem Claudiem Ranierim začali utkání velmi dobře a jejich aktivní presink dělal Liškám značné problémy. V 16. minutě však obrovskou hrubku předvedl obránce Watfordu Troost-Ekong, který si nevšiml zabíhajícího Maddisona a nechal na něj projít nakopávaný balón od Evanse. James Maddison se jen zeptal gólmana, kam to chce a pak přesně trefil na zadní tyč - 1:0.

Dar z nebe pro Leicester přinutil Hornets přepnout na vyšší stupeň a tlačit se do brány. Do hry se zároveň vložilo také husté sněžení, které výrazně komplikovalo hru aktérům zápasu. Ve 27. minutě byli hosté pár centimetrů od vyrovnání! Cucho Hernandéz se při brejku odhodlal ke střele, která po teči jednoho z obránců úplně změnila směr a odrazila se od pravé tyče!

Jen o chvíli později se Watfordu naskytla perfektní šance ke skórování, neboť po faulu na Dennise nařídil sudí Madley pokutový kop. K tomu se postavil Joshua King, a přestože Schmeichel jeho střelu vystihl, nedokázal umístěné ráně zabránit v průletu do sítě. Ve 30. minutě tak bylo srovnáno na 1:1.

Leicester působil unaveným, zpomaleným dojmem a proti agresivním a s chutí hrajícím hostům jej čekaly velmi horké chvilky. Jenže "Lišky" mají už několik sezón svůj spolehlivý talisman v Jamie Vardym, jenž často tahá svůj tým z bryndy. A Vardyho kouzlo zafungovalo ve 34. minutě, kdy anglického ostrostřelce našel na levé straně James Maddison a kanonýr Foxes v pohodě přehodil vybíhajícího gólmana Bachmana. 2:1 pro domácí.

Watford hrál velmi sympaticky, byl aktivní dopředu, jenže jeho obrana stála trochu na hliněných nohách, což se potvrdilo u obou zásahů domácích. Zbraně ale rozhodně neskládal, což potvrdil krátce po inkasovaném gólu King, jemuž se však rána z dobré pozice nepovedla. A slabá defenziva hostů se projevila i v 42. minutě, kdy jí při rohu utekl Jamie Vardy, jehož hlavička zapadla do sítě. Asistenci si připsal opět James Maddison, který tak měl za poločas bilanci 1+2.

Do druhé půle a do husté sněhové vánice poslal Ranieri Tufana a Pedra a jejich spoluhráč King mohl hned po obrátce snížit! Norský útočník se po brejku ocitl zcela sám před Schmeichelem, jenže byl příliš pomalý, rozhodl se míč ještě zpracovat a svou obří šanci naprosto zazdil. V tu chvíli už hřiště prakticky zmizelo pod sněhově bílou pokrývkou a hráči i komentátoři se museli potýkat se skutečně náročnými podmínkami.

Co nedokázal King, to napravil Emmanuel Dennis, který nahraně faulu odzbrojil Castagneho, pohrál si se Schmeichelem a v 60. minutě poslal míč za jeho záda. Gól Watfordu ještě posvětil VAR a po očištění hrací plochy se pokračovalo za stavu 3:2 pro domácí.

Jenže namísto vyrovnání hostů přišlo v 68. minutě navýšení skóre, když se trefil Ademola Lookman. Ten šel v tandemu s Barnesem, po jehož střele uklízel Lookman míč do prázdné brány. Gólu předcházel tvrdý střet Castagneho s jedním z hráčů Watfordu, ale zásah přesto platil. Šlo tedy o velmi podobnou situaci jako při předcházejícím zásahu hostů se stejným rozuzlením.

Ti se sice snažili něco provést s nepříznivým stavem, ale jejich útoky nebyly nijak nebezpečné. Naopak "Lišky" neustále hrozily z rychlých kontrů a udržovaly dvoubrankové vedení. V 84. minutě však měly velké štěstí, když Tufan ve skluzu jen těsně minul. O pět minut později byl naopak blízko završení hattricku Vardy, ale jeho střelu na zadní tyč perfektně vykryl gólman Bachman.

Autor: David Ullrich / onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele