21. kolo
11.05.2022 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Jamie Vardy (© AFP)

Leicester po přestávce zabral, Norwich nakonec porazil o tři branky

Když se naposledy Leicester radoval z vítězství, a to napříč domácí a evropskou scénou, psala se půlka dubna. Po sumárních čtyřech porážkách a třech remízách se konečně zaradoval ze skalpu některého ze soupeřů, teď se mu zdařilo skolit již sestupující Norwich. Ne že by hosté působili proti "Liškám" mdlým dojmem, akorát že ve druhé půli byl jejich rival hodně efektivní.

Leicester vstoupil do utkání aktivněji, hned ve dvou slušných možnostech se ocitl Vardy, ale v prvním případě bránu netrefil a následně ztroskotal na pozorném brankáři Gunnovi. Na druhé straně se mohl na střeleckou listinu zapsat Springett a po něm i jeho spoluhráč Pukki, gólman Schmeichel si však nakonec poradit dokázal.

Ve 28. minutě musel být v pohotovosti opětovně Gunn, který reflexivně vyrážel Lookmanovu střelu z blízkosti. A v závěru prvního poločasu se skóre neměnilo ani po Pukkiho tutovce, jeho pokus skončil totiž jenom na tyčce.

Ačkoli první dějství nabídlo poměrně slušnou ofenzivní podívanou, branky zkrátka padaly až po obrátce. V 54. minutě uvolnil Barnes z vlastní poloviny hřiště na levé straně Vardyho, ten naběhl do šestnáctky, narovnal si míč na svou pravačku a i s velkým přispěním teče bránícího Hanleyho se jeho zakončení dostalo obloučkem pod břevno.

V 62. minutě se Vardy trefil také podruhé, z blízkosti lehce propálil levačkou Gunna, do vápna ho přitom zase pobídl Barnes. A konečnou úpravu stavu zaznamenal dvacet minut před koncem Maddison, k němuž se odrazil balón poté, co se Gunn neúspěšně snažil odvrátit centr Dewsburyho-Halla zleva do bezpečí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Udělali Liverpool , muže se stát, že rupnou s Norwichem. Peníze nesmrdí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele