8. kolo
16.10.2021 16:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Youri Tielemans (© AFP)

Mizérie United pokračuje. Ve šlágru kola podlehli domácímu Leicesteru 2:4

Rudí Ďáblové od 19. minuty vedli, když se krásnou ranou prosadil Greenwood. Na jeho zásah ale zareagoval ve 31. minutě Tielemans, který využil chyby hostující defenzivy. V druhém poločase se strhla skvělá ofenzivní podívaná. V 78. minutě poslal domácí do vedení Söyüncü ale jen o čtyři minuty později srovnal Rasfhord. Vítězný zásah na 3:2 si však hned v 83. minutě připsal Jamie Vardy a výhru Foxes pečetil v 91. minutě střídající Daka. Leicester tak postoupil na 11. příčku. Naopak United spadli na šesté místo tabulky a mistrovské ambice se jim začínají rozplývat.

Oba trenéři udělali před utkáním několik změn v sestavách oproti předchozímu ligovému kolu. Na straně United se vrátil na post stopera Maguire, jeho nového parťáka Varaneho naopak trápí zranění z reprezentačního zápasu. Dále Solskjaer zcela překopal složení defenzivnějších záložníků, kde místo McTominaye a Freda nastoupil Pogba a Matič. Právě pozice CM, kteří se mají starat o rozehrávku a vypomáhat obraně je achillovou patou Rudých Ďáblů. Na svou pozici na hrotu se také vrátil Cristiano Ronaldo, který trochu překvapivě nehrál od začátku v utkání s Evertonem. Oleho protějšek Rodgers se tentokrát vytasil s formací se třemi stopery, kde vedle sebe nastoupili Söyüncü - Evans - Amartey. Ofenzivu měla obstarávat tradiční dvojice Vardy - Iheanacho.

O něco aktivněji začali domácí, kteří trpělivě kombinovali a drželi míč na svých kopačkách. První gól ale zaznamenali hosté. V 19. minutě se Greenwood bleskurychle uvolnil na hranici vápna a famózní ranou vymetl levou šibenici - 1:0.

Foxes se ihned snažili o vyrovnání, ale Vardyho slabou střelu De Gea v pohodě lapil a Pereirův pokus na vzdálenější tyč z 27. minuty jen těsně minul cíl. O čtyři minuty už ale domácí srovnali! United poněkolikáté v sezóně spáchali hrubku při rozehrávce, pomalého Maguirea předskočil Iheanacho a po jeho pasu napálil Tielemans míč z voleje naprosto nechytatelným obloučkem k zadní tyči - 1:1. Hra se poté přelévala ze strany na stranu, ale k výraznější šanci se ani jeden z celků nedostal.

Druhá půle se nesla ve znamení nepřesností a bezpečných kombinací bez náznaku větší brankové příležitosti. Až v 65. minutě se ve výborné pozici v malém vápně zjevil Greenwood. Schmeichel ale bravurně přečetl situaci a Angličana vychytal. V 76. minutě byl blízko své druhé trefě v utkání Tielemans, který využil velké díry v obraně United a z hranice vápna poslal pumelici na hostující branku. De Gea ale hosty podržel a jeho pokus vyrazil na tyč.

Od té doby se strhla na hrací ploše fantastická ofenzivní podívaná. V 77. minutě přišel na hřiště domácí Daka a už o minutu později prověřil pozornost hostující gólmana. O minutu později však šli Foxes do zaslouženého vedení. Daka se po rohovém kopu dostal ke střele, kterou skvělý De Gea reflexivně vykopl. Jeho obrana mu nicméně nepomohla a Söyüncü bez problému dorazil míč do sítě - 2:1.

Trenér Solskjaer na nepříznivý vývoj reagoval posílením útoku a na plac poslal Lingaarda a Mc Tominaye. V té době už byl na hřišti i Marcus Rasfhord, který v 82. minutě spasil Rudé Ďábly. Lindelöf nádherným obloučkem našel nabíhajícího anglického útočníka a ten v úniku prostřelil Schmeichela - 2:2.

Jenže radost hostů zmrazil hned o minutu později fantom anglických trávníků Jamie Vardy. Do bleskurychlé akce Lišek se zapojil Castagne, který na poslední chvíli prostrčil míč na levé straně na Péreze. Bývalá hvězda Newcastlu si skvěle počkala na ideální moment a její zpětnou přihrávku neomylně napálil do sítě Vardy - 3:2.

Místo snahy hostů o vyrovnání ale diváci sledovali zmatky v obraně United, kterou držel jen fantastický De Gea. Ten v 86. minutě vychytal Péreze, nicméně v 91. minutě počtvrté kapituloval. Tielemansův centru do vápna propadl děravou defenzivou Manchesteru na zadní tyč, kde míč bezpečně uklidil Patson Daka, pro kterého to byl první zásah v dresu Foxes - 4:2. Famózní zápas tak skončil zaslouženou výhrou domácích Lišek.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
fcb+mufc

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Ciciano tys zase nedal gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele