12. kolo
20.11.2021 13:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Christian Pulisic (© AFP)

Chelsea si snadno poradila s Leicesterem

Londýnská Chelsea potvrdila roli favorita a přehrála Leicester City jednoznačně výsledkem 3:0. Vedoucí celek tabulky předvedl parádní první půli, ve které si vypracoval dvoubrankový náskok a krom toho ještě neproměnil několik velkých příležitostí. Druhé dějství nabídlo vyrovnanější podívanou, Leicesteru se ovšem snížit nepodařilo, naopak ještě jednou inkasoval a musel se tak smířit s další domácí porážkou.

Chelsea do utkání vstoupila skutečně ve velké stylu a už po čtyřech minutách hry se mohla radovat z první branky. Jorginhův rychle rozehraný volný přímý kop doputoval až za obranu domácích na nabíhajícího Chilwella, který si jej parádně přebral, ovšem v zakončení dokázal nastřelit pouze břevno. Chelsea to však nikterak nevyvedlo z míry a ještě před čtvrthodinou hry se přece jen dostala do vedení. Na rohový kop Chilwella si naskočil osamocený Rüdiger a poslal hosty do vedení.

Leicester se vůbec nebyl schopný dostat do tempa a už o dvě minuty později mohl prohrávat dokonce o dvě branky. Hudson-Odoi udržel pod tlakem balón a předal jej osamocenému Jorginhovi, který krásným dlouhým pasem našel rozeběhnutého Kanteho, ten ale na hranici vápna nedokázal překonat vyběhnuvšího Schmeichela. Druhý gól ale do poločasu přece jenom přišel a byla to opravdová lahůdka - Reece James se na pravé straně zbavil svého strážce a předal kulatý nesmysl na střed hřiště, kde měl Kanté k dispozici skutečně moře prostoru. A protože se obrana domácího týmu jala couvat až do vlastního pokutového území, rozhodl se francouzský záložník nabídnuté dálnice dokonale využít. Rychle přešel až k vápnu Leicesteru, kde tedy proti němu konečně vystoupil stoper Evans - z toho si však Kanté nic nedělal a parádní ranou okolo domácího obránce zvýšil na rozdíl dvou branek.

V druhé půli se svěřenci Brendana Rodgerse přece jenom zlepšili a první varování přišlo hned v úvodní minutě. To po levé straně unikl Jamie Vardy, jeho přihrávku na kolegu Iheneacha ovšem pohodlně stáhl brankář Mendy. Na druhé straně pálil nebezpečně Ben Chilwell, Kasper Schmeichel ovšem předvedl parádní zákrok a míč vytěsnil na rohový kop. Před uplynutím hodiny hry se do souvislejšího tlaku dostal konečně také Leicester - nejprve pálil zpoza vápna střídající Maddison, brankář Mendy však byl připraven. O chvíli později napřáhl z pořádné dálky Amartey a Mendy měl co dělat, aby ránu dokázal vytěsnit nad břevno. Největší šance nakonec připadla na hlavu Jamieho Vardyho - toho našel Maddisonův centr zcela nehlídaného na malém vápně, anglický útočník však své zakončení nenasměroval do branky.

A tak se o slovo znovu přihlásila Chelsea - nejprve hezký přízemní centr Ziyecha nedokázal do branky umístit Pulišič. Čtvrt hodinky před koncem si oba fotbalisté spolupráci zopakovali a tentokráte už se mohli radovat ze vstřeleného gólu. Hakim Ziyech se dostal až do pokutového území, kde si pohrál s bránícím hráčem a přihrávkou našel na malém vápně volného Pulišiče, který už měl skutečně snadnou úlohu.

Závěrečná fáze zápasu nabídla ještě tři branky Chelsea, které ale nemohly být uznány kvůli ofsajdu, a tak se hostující fotbalisté museli spokojit s vítězstvím o tři branky. Thomas Tuchel může být maximálně spokojený, jeho celek zůstává na prvním místě, naopak Brendan Rodgers nutně potřebuje dostat své hráče do formy, jelikož umístění v druhé polovině tabulky je hluboko pod možnostmi fotbalistů Leicesteru City.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad vyhra no, bude to tezky...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele