6. kolo
25.09.2021 16:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Junior Firpo a Jarrod Bowen (© AFP)

West Ham v Leedsu otočil a připsal si cenné tři body

Potřetí v sezoně se podařilo zvítězit fotbalistům West Hamu. Ti uspěli na půdě Leedsu, který na výhru stále čeká a dnes jí byl blízko. Po Raphinhově trefě totiž dlouho vedl, nicméně hosté zásluhou Firpova vlastence a Antoniova gólu slavili vítězství 1:2.

Úvodní desetiminutovka jednoznačně patřila Kladivářům. Nejprve zajímavě pálil Antonio, proti němuž se musel činit Meslier, ještě více se francouzský gólman činil po následném Benrahmově pokusu. Posléze zahrozili i domácí, konkrétně Dallasova střela ze střední vzdálenosti pořádně prověřila Fabianského.

V devatenácté minutě už však polský gólman kapituloval. Rychlý protiútok Leedsu po levé straně vedl Rodrigo, jehož pas do středu hřiště Klich nadále přiťuknul Raphinhovi a ten po zemi poslal balón ke vzdálenější tyči. Tentýž hráč mohl vedení zdvojnásobit, to by ovšem nesměla jeho ránu zastavit branková konstrukce. V závěru první půle jsme nebyli daleko od nerozhodného stavu, zabránil tomu Meslierův zákrok proti Fornalsovi.

Nedlouho po návratu ze šaten se Tomáši Součkovi povedlo rozvlnit síť, jenže po zásahu videorozhodčího branka neplatila. A to z důvodu, že Antonio předtím v souboji zasáhnul brankáře loktem. Souček znovu nebyl daleko od radosti po hodině hry, kdy jeho dobrou hlavičku z rohu Meslier zlikvidoval. Na opačném konci hřiště Raphinha připravil tutovou pozici pro Klicha, jenž ovšem k nevíře svých spoluhráčů šancí pohrdnul.

Namísto toho tak přišel vyrovnávací gól. Po pravé straně proniknul do nebezpečného prostoru Bowen, jeho týmu následně hrála do karet souhra šťastných okolností. Balón se totiž odrazil od bránícího Coopera do dobíhajícího Firpa a od něj dále do vlastní sítě. Samotný závěr základní hrací doby pak přinesl dovršení obratu. Leeds si nedal pozor na rychlý protiútok, v jehož rámci Rice našel na středu Antonia. Ten si šikovně obhodil obránce a přízemní ranou rozhodnul o vítězství svého týmu.

Kladiváři se tak v tabulce posunuli na sedmé místo, naopak Whites jsou s pouhými třemi body až osmnáctí.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
duloig

Toto je sila mančaftu. Parádny obrat. Antónió COYI!!

Reagovat
OnlyWHU

Zase jsme to dokázali! Po divokém průběhu jsme opět brali vše. Souhlas s kolegou duloigem. Když je stav nepříznivý, zvládneme stav obrátit. To je vlastnost týmu, který může myslet na horní příčky tabulky. Antonio v životní formě! Bravo hráči, bravo Moyes! COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele