15. kolo
05.12.2021 15:00 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Patrick Bamford (© AFP)

Náhradník Bamford zachránil Leedsu remízu ze souboje s Brentfordem

Leeds tenhle duel nerozehrál vůbec špatně. Jenže slabší chvilky si zkrátka vybral v průběhu druhé půle, během sedmi minut inkasoval dva góly a pořádně se strachoval o zdárný rezultát. Efektivní Brentford nebyl daleko od své třetí výhry z venkovní půdy, v páté minutě nastavení si však nepohlídal standardní situaci, a střídající Bamford tak mohl určit svou trefou plichtu.

Pro oba výběry tenhle zápas představoval rozhodně slušnou možnost, jak se odpoutat dále od pásma sestupu. V průběžném pořadí před tímto vzájemným měřením sil dělil oba jen jediný bod, přece si o trochu lépe vedli zatím The Bees, jež každopádně byli pasováni spíše do role mírného outsidera. Nerozhodný výsledek ve finále nebyl nějakým nespravedlivým vyústěním.

Úvodní půlhodinka tohoto klání byla poměrně vlažná, ani jeden z celků se do žádných větších šancí s pravidelností nedostával. Přece ale nabídla jeden klíčový okamžik, a to ve 27. minutě. Raphinhův prvotní centr zprvu nebyl úspěšný, stoper Jansson nicméně balón odvrátil pouze zpátky k Brazilcovi, ten už poté napodruhé našel Robertse, který ve skluzu zamířil do branky.

Robertse tenhle moment evidentně pořádně nabudil, mohl tak náskok domácích navýšit, jenže jeho slušný pokus vyškrábl brankář Álvaro Fernández nad své břevno. Po obrátce ho prověřil po standardce Raphinhy svou hlavičkou též Ayling, avšak španělský muž v rukavicích vytasil perfektní zákrok. A v podstatě díky němu tak Brentford byl pořád ve hře tohle utkání zvrátit.

Hostům se vážně podařilo srovnat stav v 54. minutě, to když se prosadil z hranice vápna levou nohou Baptiste, a Leedsu pak bylo ještě hůře v 61. minutě, kdy Sergi Canós zacílil pod břevno po pobídce Mbeumy. Až v samém závěru museli The Whites zachraňovat aspoň zisk jednoho bodu, po pasu z rohového čtvrtkruhu od Raphinhy a sklepnutí od Aylinga skóroval Bamford.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele