9. kolo
23.10.2021 16:00 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

Juraj Kucka (© AFP)

Watford přiděloval na Evertonu

Překvapivý výsledek přineslo utkání devátého kola Premier League mezi Evertonem a Watfordem. Hosté totiž vyhráli 5:2. Lví podíl na vítězství svého klubu měl Joshua King, který si připsal hattrick.

Hororový start pro svěřence čerstvého sedmdesátníka Claudia Ranieriho. William Troost-Ekong nestíhal Demaraia Graye, který pádil ve třetí minutě po levém křídle. Ve finále doručil balon na malé vápno a tam ho za Fostera poslal Tom Davies. Vedení domácích však trvalo jen deset minut. Adam Masina levačkou rozjel standardní situaci z pravé strany. Balón se od netušícího Catharta odrazil před branku a tam ho pohotově dorazil do sítě uzdravený norský útočník Joshua King.

Juraj Kucka si v nastaveném čase kvůli horšímu prvnímu doteku musel přehodit míč na levačku. Allan na tento manévr skočil i s navijákem, nicméně zkušený Slovák zhruba z třiadvaceti metrů o hodně minul. Za chvíli byl v akci opět Kucka, který z jedničky posouval balon až do pokutového území. Byl tam Cucho Hernández, ale v obležení modrobílých barev svůj half-volej až k PIckfordovi nepropasíroval. Po hodině hry Jeremy Ngakia využil hry Sarra, jenž utekl Dignemu a přízemním nahrávkou vytvořil parádní šanci Kingovi. Pickford však norského hroťáka zblízka vychytal.

Rafael Benítez se mohl v 63. minutě potutelně usmívat, protože mu dokonale vyšlo jen pár minut staré střídání. Digne po propadlém centru Townsenda ještě neuspěl. Michael Keane si hlouběji ale všiml mizerného postavení stoperské dvojice Watfordu a Richarlison měl naprosté pohodlí na gólovou hlavičku.

V 78. minutě však začala naprostá katastrofa domácích. Joshua King zvedl míč Pedrovi až na prsa. Brazilský legionář musel vzít zavděk rohovým kopem, při jehož bránění si Toffies špatně rozebrali hráče a nechali Juraje Kucku volného na bezchybnou hlavičku. Byl to jeho první gól v Premier League. Dvě minuty na to už Watford vedl. Znovu u toho byl Kucka, který rozjel rychlý protiútok. Hlavní roli v něm sehrán střídající Dennis, od kterého převzal míč Joshua King a chladnokrevně zakončil za vybíhajícího Pickforda. Z pohledu Evertonu mohlo být po chvíli ještě hůř. Naději na body udržel Pickford skokem k levé tyči, kam dobře pálil Emmanuel Dennis.

Everton však úplně odpadl a Watford v 86. minutě přidal čtvrtý gól. Joshua King byl totiž v Liverpoolu doslova králem. Pár minut před koncem zde norský útočník završil hattrick. João Pedro mu doručil míč před malé vápno, kde se King zasekávačkou zbavil Keanea a levačkou pohodlně skóroval. Celá situace se vůbec nemusela stát, kdyby si předtím Godfrey ve snaze o vyvezení míče z pokutového území nepřekážel s dvěma vlastními spoluhráči.

Definitivní zákazu Karamelek dokonali hosté v nastavení. Po patičce Kinga nahrával João Pedro za paty Cucha Hernándeze. Ve finále to ale bylo ku prospěchu věci, z druhé vlny přiběhl Emmanuel Dennis. Poslal na párek Colemana a Pickford byl zase jen v roli diváka.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele