25. kolo
12.02.2022 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Michael Keane (© AFP)

Everton v důležitém duelu jasně přehrál Leeds

Everton si v důležitém zápase poradil s Leedsem United a pod vedením Franka Lamparda si připisuje první ligové vítězství, které Everton alespoň dočasně trochu vzdaluje od sestupových příček. Domácí za vítězstvím vykročili už v první půli, kdy se prosadili obránci Coleman a Keane, v druhém dějství ještě přidal třetí gól Gordon a definitivně nasměroval tři body na stranu Evertonu.

Domácí hned v první minutě ukázali, že se bude hrát podle jejich not. Už po pár sekundách se totiž sám před Meslierem objevil Gordon, jehož na poslední chvíli zvládl zablokovat vracející se Ayling. Leeds však na toto varováni nebral zřetel a po deseti minutách musel poprvé pykat. Hezkou kombinaci předvedl Coleman s Richarlisonem, míč se následně dostal k Van de Beekovi, jehož přízemní centr už doklepával do sítě Calvert-Lewin. Před ním ale fantasticky zasáhl Llorente, míč se ale odrazil jen ke Colemanovi, který jej zblízka dopravil do sítě.

Vyrovnat mohl po osmnácti minutách Rodrygo, jeho nádherná střela z pětadvacet metrů však orazítkovala pouze břevno. Naopak se síť rozvlnila na druhé straně - po rohovém kopu nejvýše vystoupal stoper Keane a zvýšil na 2:0.

Do poločasu mohl ještě zvýšit Calvert-Lewin, toho ale vychytal pozorný Meslier. Na druhé straně zůstával při chuti Rodrygo, který těsně před poločasem podruhé napřáhl ze střední vzdálenosti a i tentokráte zasáhl brankovou konstrukci.

Druhé dějství mnoho vzruchu vskutku nepřineslo, Everton pohodlně kontroloval vedení, zatímco jeho soupeř nedokázal vymyslet nic kloudného. Až dvanáct minut před koncem vystřelil zpoza vápna Richarlison, jeho střelu ještě tečoval nic netušící Gordon a míč zapadl přesně za vzdálenější tyč. Mladík Evertonu si tak připsal poměrně kuriózní gól, kterým upravil na konečných 3:0 pro Everton.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
adogti77

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele