16. kolo
12.12.2021 17:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

James Tomkins (© AFP)

Gallagher vystřílel vítězství "Orlů" nad Toffees

Domácí se dostali do dvoubrankového vedení po trefách Gallaghera a Tomkinse. V 68. minutě sice snížil hostující Rondón, ovšem poslední slovo měl dnes dvougólový Gallagher.

Eagles do utkání doslova vlétli ve velkém stylu a už v 6. minutě se do tutovky probojoval Jordan Ayew, který šel ze slabého úhlu sám na gólmana Jordana Pickforda. Reprezentační brankář Anglie však předvedl své kvality a ostrou střelu na zadní tyč reflexivně vykopl.

Domácí dál pokračovali v tlaku a Everton trochu nevěděl, kde mu hlava stojí. Do další příležitosti se dostal Gallagher, jenž těsně přestřelil hostující svatyni a o chvíli později se opět vyznamenal Pickford při tvrdé ráně Wilfrieda Zahy z pokutového území. Brankář Evertonu se pořádně zapotil i při přímém kopu Gallaghera v 15. minutě.

Až v 16. minutě se osmělili také hosté, ovšem Grayův pokus neměl ty pravé gólové parametry. Postupem času se přeci jen hra začala pozvolna vyrovnávat a kolem 30. minuty měli velmi solidní příležitosti Toffees. Grayovu i Gomesovu střelu ale kryl pozorný Guaita. Poté se dostali do šance domácí a ve 41. minutě už konečně udeřili! Chybu Evertonu v rozehrávce využil Ayew, který předložil míč Gallagherovi. Anglický záložník míč trefil z první přesně k tyči a nedal Pickfordovi žádnou naději - 1:0.

Conor Gallagher mohl skórovat i na začátku druhé půle, jenže to by hlavičku musel poslat o něco přesněji. V 62. minutě ale "Orli" slavili podruhé. A byl to James Tomkins, který se při rohovém kopu skrýval na zadní tyči. Po centru se k němu překvapivě dostal míč a řízný obránce se nemýlil.

Everton se ale nevzdával a hnal se za snižujícím zásahem. V 68. minutě ještě Andros Townsend těsně minul, ovšem o dvě minuty později už byl Samuel Rondón úspěšný. Útočník Evertonu velmi pozorně sledoval, kam se odrazil míč ve vápně a díky dobrému postřehu a důraz protlačil balón do sítě - 2:1.

V 75. minutě byly "Karamelky" dokonce blízko srovnání! Townsendovu ránu z nebezpečné pozice ale srazil skvěle postavený Schlupp. Toffees se dál tlačili za vytouženou brankou, ale místo toho se podruhé v utkání střelil do vlastní nohy. V nastavení ztratil míč před vlastním vápnem Gomes a Conor Gallagher nádherně vymetl pavouky z levé šibenice hostující branky. Krásný fotbalový moment tak ukončil vydařené utkání Eagles.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele