31. kolo
04.04.2022 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Jean-Philippe Mateta otevírá skóre (© AFP)

Arsenal tvrdě narazil na Crystal Palace. Na jihu Londýna prohrál o tři góly

Místo potrestání zaváhání konkurence se Arsenal přidal k Chelsea či Manchesteru United a ve 31. kole rovněž zaváhal. "Kanonýři" na půdě Crystal Palace dokonce inkasovali hned třikrát, přičemž sami na obranu domácího celku nenašli recept ani jednou.

Pondělní večer se pro Arsenal začal měnit v noční můru poměrně rychle. V 16. minutě rozehrál standardku Palace Gallagher, Andersen pak míč hlavou posunul k Matetovi, jenž stejnou částí těla otevřel skóre. Další vlna euforie se v Selhurst Parku zvedla o osm minut později. Andersen z pozice posledního hráče narýsoval prudký pas na Aewa, který levou nohou rovněž překonal gólmana "Gunners" Ramsdalea.

Dvě inkasované branky hosty viditelně zatřásly. Navíc ještě do přestávky mohli "Eagles" přidal třetí zásah. Rychlý brejk zakončili přihrávající Ayew a zakončující Mateta, Ramsdale ale tentokrát tvrdou ránu vyrazil. Až v nastavení první půle mířili mezi tři tyče také Kanonýři, ovšem hlavička Gabriela po rohovém kopu nenadělala brankáři Palace Guaitovi velké problémy.

Po změně stran už si Kanonýři dokázali vypracovat územní převahu, nejprve však musel Ramsdale zlikvidovat nepříjemný přímý kop Andersena. Poté už hosté uzamkli soupeře na jeho obranné polovině, jenže Saka pálil z pravé strany nepřesně, Smith-Rowe v dobré pozici trefil jen Guaitu a Ødegaard po dobrém náběhu netrefil bránu.

Eagles se tak rozhodli londýnského protivníka ztrestat. Zaha vzal v 72. míč na polovině hřiště a prodribloval se až do pokutového území Arsenalu, kde jej k zemi poslal Ødegaard. Domácí tak dostali k dispozici penaltu, kterou s přehledem proměnil sám faulovaný.

Gunners měli ještě několik příležitostí pokazit Palace alespoň radost z čistého konta. Nejprve pálil v 79. minutě Saka a po zákroku Guaity se už z branky málem radoval Smith-Rowe, Eagles ale vynikajícím blokem zachránil Guehi. Obstřel Nketiaha za dalších pět minut zase skončil na tyči a neprosadil se ani Xhaka, jehož dalekonosný pokus z 86. minuty lapil do rukavic Guaita.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mr.S

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele