21. kolo
02.01.2022 17:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Mateo Kovačić (© AFP)

Chelsea ve strhujícím souboji remizovala s Liverpoolem

Střetnutí mezi Chelsea a Liverpoolem nabídlo fantastickou podívanou, která nezaujatého diváka prostě musela bavit. K vidění byly celkem čtyři branky, hra v obrovském tempu a maximálním nasazení a samozřejmě také některé sporné výroky hlavního rozhodčího. Liverpool se ještě v první půlhodince dostal do dvoubrankového vedení, které ale domácí v závěrečné pětiminutovce dokázali smazat. A protože druhé dějství už další vstřelenou branku nepřineslo, rozešly se oba týmy smírně, z čehož mají určitě radost hlavně fandové Manchesteru City.

Vstup do utkání měla lepší Chelsea, která se museli obejít bez útočníka Lukakua, kterého manažer Tuchel pro nedělní duel vyřadil z kádru. I tak si ale The Blues vypracovali herní převahu a mohli se i rychle dostat do vedení - odkop Alexandera-Arnolda totiž zblokoval Havertz a míč se odrazil k Pulisicovi, který byl sám před brankářem Kelleherem. Americkýkřídelník však jakoby nevěděl, co s míčem udělat, načež jeho nepřesvědčivý pokus o kličku hostující brankář zlikvidoval.

Na druhé straně vyrobil první ze série chyb Chalobah, jenž nabídl míč Manému, který naservíroval přihrávku do šance Salahovi, toho ale vychytal brankář Mendy. Mladý zadák Chelsea si ale nedal pozor ani o chvíli později, když se místo jednoduchého odkopu pokusil balón odhlavičkovat, čehož využil Mané, který se okamžitě ocitl sám před Mendym. Jednoduchou kličkou ze hry vyřadil i domácího brankáře a prudkou ranou poprvé rozvlnil síť.

Vyrovnat mohl o chvíli později Alonso, jeho volej však mířil pouze do diváků za brankou. Naopak podruhé udeřilo na druhé straně, když kompletně zaspala celá levá strana domácí defenzivy. Za tu si zaběhl kanonýr Salah, udělal si kličku směrem k brankové čáře a prudkou ranou na bližší tyč zvýšil vedení hostů.

Třetí trefu mohl po laciné ztrátě Pulisice přidat znovu egyptský útočník, tentokráte jej ale na poslední chvíli zablokoval stoper Chalobah. Chelsea se dostala do velkého útlumu, z něhož ji až z ničeho nic vysvobodil záložník Kovačić. Volný přímý kop Alonsa totiž brankář Kelleher vyboxoval jen na hranici vápna, kde padající list z voleje napálil Kovačić a s pomocí tyče balón dostal do sítě.

Svěřence Thomase Tuchela to nakoplo a ještě do poločasu mohli skóre otočit, nejprve se po přihrávce Kantému podařilo z vyložené pozice vyrovnat Pulisicovi, v nastaveném čase se pak po úniku Havertze dostal k dorážce Mount, jehož zakončení z krkolomné pozice minulo tyč hostující branky jen skutečně o vlásek.

Druhá půle už nenabídla tak bláznivou podívanou, ačkoliv si utkání i nadále udrželo vysokou úroveň. Jako první se v nadějné pozici ocitl Diogo Jota, jehož prudkou ránu brankář Mendy vyrazil, všemu ale předcházel ofsajd. O chvíli později se neprosadil ani Mané, jehož ránu vytěsnil domácí gólman na roh.

Na druhé straně se po centru Alonsa dostal k zakončení na penaltovém puntíku Pulisic, jeho projektil ale Kelleher parádním zákrokem zneškodnil. A po hodince hry mohl s ukazatelem skóre pohnout ještě Salah, který se z dobrých 35 metrů opřel do míče a Mendy měl pořádné starosti, aby balón vytlačil alespoň na rohový kop.

Až v posledních dvaceti minutách se na Stamford Bridge začal hrát pomalejší, strukturovanější fotbal. Oba manažeři sáhli do svých sestav a posílili střed pole, čímž hru o nějaký ten rychlostní stupeň zpomalili. A protože žádné další velké příležitosti už nepřišly, dospělo toto strhující klání k zasloužené dělbě bodů po výsledku 2:2

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

2:1 2:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Elmas

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ale remizu asi musime brat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele