27. kolo
19.05.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Marcos Alonso (© AFP)

Chelsea se s Leicesterem o body podělila

Chelsea remizovala v dohrávce 27. kola Premier League s Leicesterem City 1:1. Hosty poslal do vedení James Maddison, za domácí poté vyrovnal Marcos Alonso.

Leicester letos nepodává úplně optimální výkony a Blues byli v domácím duelu favoritem. O to překvapivější bylo, když hned v šesté minutě inkasovali. Dlouhý Schmeichelův odkop podcenil Alonso, Castagneho přihrávku pak Rüdiger srazil jen k Maddisonovi, který se trefil parádně zpoza pokutového území přesně k tyči. Zanedlouho však mohl domácí výběr vyrovnat, když povedenou ránu Trevoha Chalobaha vytěsnil Schmeichel bravurním zákrokem nad břevno.

Ve 35. minutě se domácí dočkali vyrovnání díky skvělé souhře krajních obránců. Reece James načechral svůj pas do pokutového území, kde se Marcos Alonso trefil z voleje k tyči a Schmeichel se natahoval po střele marně. V 63. minutě pak dokonce mohli Blues dokonat obrat, jenže neuvěřitelně neproměnili obrovskou šanci. Jamesovu kolmici Lukaku posunul k Pulisicovi před takřka prázdnou branku, Američan ji ale nepochopitelně netrefil.

Chelsea tak má jistotu účasti v příštím ročníku Ligy mistrů a o třetí příčku už také na 99 procent nepřijde. Leicester musí zabojovat, aby skončil alespoň v první polovině, o nic jiného ani už hrát nemůže. Momentálně mu v tabulce patří deváté místo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele