5. kolo
19.09.2021 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hráči Brightonu (© AFP)

Leicester nečekaně padl v Brightonu

Překvapení přinesl duel pátého kola Premier League mezi Brightonem a Leicesterem City. Za domácí se z penalty trefil Maupay a Welbeck, za Lišky snižoval Vardy.

Maupay ve dvacáté minutě nepřevzal přihrávku Cucurelly. Veltman opětovně získal balon pro Marche, jehož střelu Schmeichel nohou vyrazil.

Ve 33. minutě se Duffy vyšplhal vysoko do vzduchu pro centr Leandra Trossarda. Hlavou zasáhl ruku Vestergaarda, kterou měl padající obránce nad úrovní hlavy. Sudí odpískal pokutový kop. Toho se ujal Neal Maupay a nekompromisně míč poslal k levé tyčce, zatím co Schmeichel zamířil na druhou stranu.

V 50. minutě domácí zvýšili ze standardní situace na 2:0. Půlku úspěchu způsobil skvělý centr z pravého konce hřiště od Trossarda. U bližší tyče si udělal prostor na hlavičku Danny Welbeck a překonáním Schmeichela dal svůj první gól v sezóně.

Lišky zkrouhly své manko na polovinu po hodině hry. Söyüncü roztáhl hru doprava, kde si Ricardo Pereira narazil s Lookmanem. Od krajního beka pak dostal míč Tielemans, jenž z jedničky odcentroval metr před bránu a tam už to měl Jamie Vardy docela jednoduché.

O pár minut později Lookman vytloukl Lallanovy bloky. Nařízený roh obstaral Bertrand, jehož centr propadl k noze Ademoly Lookmana a ten pravačkou zakončil do protipohybu Sáncheze. Radost Leicesteru však přerušil zvednutý praporek. VAR byl podruhé v zápase proti svěřencům nespokojeného trenéra Rodgerse. Při zakončení Lookmana skutečně byl jeden z útočících hráčů v ofsajdu a bránil ve výhledu Sánchezovi.

Leicester v poslední desetiminutovce zvýšil obrátky. Po sérii soubojů Lookman před šestnáctkou posouval míč doleva. Barnes pálil z jedné a Sánchez měl co dělat, aby tečovaný projektil vyškrábl mimo tři tyče. V 86. minutě už to byla opravdu velká smůla pro Leicester, který podruhé přišel o vstřelený gól z rohového kopu. Znovu za to mohl Barnes, který se těsně před přesnou hlavičkou Ndidiho v ofsajdovém postavení přetlačoval s brankářem Sánchezem. Brighton se po vítězství posunul na třetí místo, Leicester je dvanáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Moje maličkost

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele