13. kolo
27.11.2021 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Illan Meslier (© AFP)

Brighton se s Leedsem rozešel bez branek

Utkání Brightonu sice nabídlo řadu zajímavých fotbalových akcí a nadějných příležitostí, toho nejdůležitějšího - tedy branek - se však diváci v sobotu večer nedočkali. Brighton nevyhrál už poosmé v řadě, přesto se ale drží v horní polovině tabulky. Naproti tomu Leeds zůstává přikován na sedmnácté pozici, se kterou Marcelo Bielsa určitě spokojen není.

První půle se nesla jasně v režii domácího celku, který na svého protivníka vletěl doslova jako uragán. Už po třech minutách hry se po centru aktivního Lampteyho dostal do zakončení Moder, branku ale tentokráte přestřelil. Ještě daleko větší šanci měl ale po deseti minutách útočník Maupay. Po průniku Lampteyho a jeho centru míč ještě špičkou kopačky posunul nabíhající Gross a balón tak doputoval před zcela odkrytou svatyni. Útočníkovi domácích stačilo jen trefit zařízení, jenže selhal a balón poslal vysoko nad.

Otevřít skóre mohl ještě Trossard, jeho utěšenou ránu však Meslier vytáhl na tyč. Konec první půle pak ještě přinesl akci podobnou té ze samotného úvodu - Lamptey opět utekl svému strážci a krásný centrem našel Maupaye, který však ani tentokrát své zakončení nenasměroval mezi tři tyče.

Po pauze se konečně také osmělili hosté. Nejprve pálil ze střední vzdálenosti nebezpečně Shackleton, brankář Sanchez však byl připraven. O pár minut později zase po rychlém protiútoku utekl střídající Roberts, v zakončení si ovšem zuby vylámal na domácím brankáři. Ze strany Brightonu zahrozil Solly March, jehož tečovanou ránu vytěsnil nad břevno jen s vypětím všech sil pozorný Meslier.

V závěrečné desetiminutovce si ještě oba celky připsaly po jedné šanci - po chybě v domácí rozehrávce se z úhlu před brankáře Sancheze dostal aktivní Roberts, jeho přízemní střelu ale strážce domácí svatyně dokázal vykopnout nohou. Na druhé straně se zase v pokutovém území uvolnil March a jeho přízemní střela orazítkovala tyč. Branku se však nakonec žádnému z týmu vstřelit nepodařilo, a proto si po výsledku 0:0 připsal každý na své konto jeden získaný bod.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dám mna znalosti bookmakera.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele