36. kolo
07.05.2022 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Brentfordu stačila k výhře produktivní minuta, Saints si z Londýna odvezli třígólovou nadílku

Fotbalisté Brentfordu prolomili dvouzápasové čekání na gól a ve 36. kole Premier League porazili na vlastní půdě Southampton 3:0. Domácí těžili především ze skvělého startu, kdy v rozmezí 13. a 14. minuty vstřelili hned dvě branky. Velmi dobrý výkon předvedl opět Christian Eriksen, jenž měl na úvodních trefách velký podíl. Smutní fanoušci Southamptonu tak sledovali již šestý venkovní zápas svého týmu v řadě bez vítězství.

Brentford po velmi vydařených výkonech, kdy čtyři utkání v řadě neprohrál, dostal facku od Manchesteru United, který jej porazil 3:0. Odvrátit tuto ztrátu chtěli Bees v domácím duelu s trápícím se Southamptonem. Saints prohráli šest z posledních devíti ligových duelů, v sezoně je navíc trápila neschopnost udržet vedení. V letošním ročníku totiž ztratili už 22 bodů v zápasech, kdy skórovali jako první. První vzájemné klání ovšem hosté hravě ovládli v poměru 4:1, na což chtěli navázat i tentokrát.

Skvělý začátek zápasu předvedli domácí fotbalisté, kteří se již ve 13. minutě dostali do vedení. Ivan Toney si skvěle zpracoval míč po skvělém rohovém kopu Eriksena a střílenou přihrávkou našel kapitána Pontuse Janssona, jenž dorazil míč do branky hostů. Stačilo pouhých 61 sekund a Bees šli do dvoubrankového vedení. Akci opět rozjel Eriksen, od kterého si přebral míč Yoane Wissa a technickou střelou k pravé tyči nedal Fraseru Forsterovi šanci. Po dvou inkasovaných gólech se více na míč začali dostávat hosté, jejich optická převaha však až do konce poločasu vedla pouze k trefě z jasného ofsajdu.

Druhé dějství bylo od začátku velmi vyrovnané. Ve 49. minutě se do zajímavé příležitosti dostal Armando Broja, ve finální fázi ale teatrálně upadl, na což mu sudí Michael Salisbury neskočil. Na druhé straně tak přidal třetí branku Kristoffer Ajer, který po přihrávce do vápna obešel krásnou kličkou hostujícího stopera a střelou mezi nohama propálil Forstera.

Brentford tak využil domácí prostředí a dokázal s čistým kontem porazit Southampton. V dalším zápase jej bude 15. května čekat souboj s Evertonem. Soton o dva dny později přivítá na domácí půdě silný Liverpool.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ze tří-dva.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele