8. kolo
16.10.2021 16:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Ruben Neves (© AFP)

Wolves mocným obratem v závěru připravili Aston Villu o body

Po bezgólové první půli asi málokdo čekal, co se ve Villa Parku spustí po přestávce. Domácí tam zásluhou Ingse a McGinna šli do dvougólového vedení, nicméně po osmdesáté minutách hry zaveleli hosté k obratu, který se jim díky brankám Saisse, Coadyho a Nevese povedl.

Během první půle měli Lions více ze hry, nicméně k vidění byly za celou dobu jen dva výraznější momenty, po jednom na každé straně. Nejprve po McGinnově skvělém pasu Ingse ještě lepším zákrokem vychytal Sá, zanedlouho pak Traoré obešel čtyři soupeře a z půlky hřiště se dostal až do vápna, odkud ale nevyslal zrovna nejpovedenější střelu.

Po přestávce už se rozpoutaly gólové hody. Hned po dvou minutách se zopakovala souhra z první půle, když McGinn z pravé strany odcentroval na Dannyho Ingse, jehož hlavička na vzdálenější tyč se ukázala být nad brankářovy síly. Po třech čtvrtinách utkání se Johnu McGinnovi dostalo zasloužené odměny za jeho kreativní schopnosti. Po Watkinsově střele se dostal k odraženému balónu, jenž přízemní ranou poslal mezi tři tyče.

Jenže pokud si domácí hráči mysleli, že rázem mají body v kapse, ukázalo se, že jsou na omylu. Wolves začali vystrkovat růžky v osmdesáté minutě. To se ujala velmi pohledná akce, kdy si Podence v pokutovém území naběhl na přihrávku za obranu. Následně ještě předložil do malého vápna k Romainu Saissovi, jenž ve skluzu dopravil míč do sítě.

O pět minut později inkasovala Aston Villa z obdobné situace, jen tentokráte se místo po zemi hrálo vzduchem. V závěru této akce Dendonckner našel v podobném prostoru, z jakého předtím skóroval Saiss, Conora Coadyho. Pro toho už nešlo o náročný úkol.

Dovršení obratu si Vlci nechali až na samotný závěr, do páté minuty nastavení. Pomohla jim notná dávka štěstí, přímý kop Rubéna Nevese by asi gólman měl, nicméně hráči ve zdi srazili balón do Martínezova protipohybu a ten tak nerušeně proskákal až do sítě.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele