28. kolo
05.03.2022 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Philippe Coutinho (© AFP)

Southampton se stal čtyřchodovým svátečním menu pro hladovou Aston Villu

Aston Villa dokázala ve 28. kole Premier League na domácím hřišti porazit Southampton vysoko 4:0. Ústřední postavou domácích se stal Danny Ings, který proti svému bývalému zaměstnavateli sám jeden gól vstřelil a na dva asistoval. Hosté tak za posledních 10 zápasů utržili teprve druhou, ale zato velmi bolestivou porážku. Fotbalisté Southamptonu nastupovali do utkání ve fantastické formě, když z posledních šesti soutěžních utkání ani jednou neprohráli. Během této série si dokonce připsali cenné skalpy proti Manchesteru City, Tottenhamu nebo Manchesteru United. Naopak Aston Villa měla i přes jednoznačně lehčí los mnohem horší výsledky. Po dvou prohrách si svěřenci Stevena Gerrarda spravili chuť alespoň proti Brightonu, který v minulém kole porazili 2:0. Na toto vítězství chtěli navázat právě v tomto duelu. Pouhých devět minut trvalo domácímu týmu, aby se dostal do vedení. Hlavní zásluhu na tom měl Ollie Watkins, který si v pokutovém území rychle převzal přihrávku, patičkou se zbavil svého strážce a technickou střelou k pravé tyči nedal brankáři sebemenší šanci. V 18. minutě mohl stav srovnat Stuart Armstrong, svůj pokus z hranice velkého vápna však umístil jen těsně vedle levé tyče. Další obrovskou příležitost měl ve 34. minutě Armando Broja. Ten si v pokutovém území našel načechraný centr, ale svůj pokus hlavou poslal těsně nad brankovou konstrukci. V poslední minutě prvního poločasu tak domácí zvýšili vedení, když se po nádherné kombinaci prosadil střelou z malého vápna do prázdné brány Douglas Luiz. Osm minut po poločase vstřelil třetí gól modrovínových Phillipe Coutinho. Brazilec si našel v pokutovém území odražený míč, pohotovou zasekávačkou se zbavil obránce a prudkou přízemní střelou propálil gólmana. O dvě minuty později přidal další trefu Ings, který si do vápna naběhl na krásnou přihrávku Mattyho Cashe a tvrdou ranou k levé tyči rozvlnil síť. Hosté sice posléze začali velmi aktivně kombinovat a soupeři téměř nepůjčovali míč, ale k žádné výrazné šanci jejich počínání nevedlo. Aston Villa tak přetrhla skvělou sérii Southamptonu bez porážky a odnesla si velmi důležité tři body. Oba celky čeká další ligové klání již tento čtvrtek. Villans se střetnou s West Hamem, Saints budou čelit Newcastlu.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele