22. kolo
15.01.2022 18:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Bruno Fernandes (© AFP)

Aston Villa dohnala dvoubrankové manko a remizovala s Manchesterem United

Manchester United neudržel dvoubrankové vedení a s Aston Villou nakonec jen remizoval po výsledku 2:2. V první půli poslal hostující celek do vedení Fernandes, jehož nepříliš povedenou střelu za svá záda propustil brankář Martínez, v druhém dějství tentýž hráč ranou o břevno zvýšil náskok favorita a zdálo se, že je o osudu utkání rozhodnuto. Jenže Aston Villa se nevzdala a po brankách Jacoba Ramseyho a střídajícího Coutinha ještě dokázala vyrovnat.

Manchester United do utkání vstoupil lépe než domácí celek a brzy se mu také podařilo dostat do vedení. Volný přímý kop rozehráli nakrátko Telles s Fernandesem a druhý jmenovaný se za vápnem opřel do míče. Střelu se ještě pokusil tečovat stínící Cavani, nicméně Martínez měl i tak bez potíží zakročit. Domácí brankář však předvedl výstavní hrubici a míč mu propadl mezi nohama do sítě.

"Rudí ďáblové" prakticky celou první půlhodinu opanovali dějství na hřišti a mohli přidat i druhý zásah, když centr Fernandese propadl až k osamocenému Greenwoodovi, který ale zblízka napálil jen Martíneze. Pak o sobě konečně dala vědět také Villa, nejprve se po rohovém kopu dostal k hlavičce Buendía, De Gea byl ale připraven. Španělský brankář pak dokázal vychytat i zakončujícího Digneho.

Na startu druhé půle mohl vyrovnat Jacob Ramsey, jeho přízemní střelu však opět pozorný De Gea dokázal vyrazit. A tak udeřilo na druhé straně - dvacet pět minut před koncem vybojoval míč Fred, předložil jej na hranici vápna Fernandesovi, který prudkou ranou o břevno zvýšil náskok hostujícího celku a zdálo se, že je rozhodnuto.

Steven Gerrard na průběh utkání zareagoval střídáním a na hřiště poslal Coutinha. A ten se mu odměnil už po pár minutách pobytu na hřišti - nejprve to byl Mings, který vyvezl míč středem pole, ten se pak dostal do pokutového území ke Coutinhovi, jenž s přispěním Freda balón propasíroval na osamoceného Ramseyho, který prudkou ranou snížil na 1:2. A to nebylo vše - devět minut před koncem se totiž za hostující obranu dostal střelec první branky Ramsey a krásnou přihrávkou napříč malým vápnem oslovil nabíhajícího Coutinha, jenž zblízka srovnal na konečných 2:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
Class 92

MUFC za 2.

Reagovat
VTID94

Keď nebude Var zase prívetivý k superovi tak by sme nejaký bod mohli získať

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele