15. kolo
05.12.2021 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Villans slaví jednu z branek (© AFP)

Aston Villa otočila duel s Leicesterem a bere další tři body

Léčba Stevenem Gerrardem má ve Villa Parku další úspěšné pokračování. Villans totiž v atraktivním souboji dokázali otočit nepříznivé skóre a Leicester nakonec díky dvěma brankám stopera Konsy přemohli 2:1. Hosty sice rychle do vedení dostal záložník Barnes, domácí ale bleskově odpověděli a v druhé půli dokázali strhnout vedení na svou stranu. Pro ty, co sledují výkony letošního Leicesteru, nebude jistě žádným překvapením, že oba inkasované góly přišly po standardních situacích...

Utkání nabralo hned od prvních minut slušné tempo a první branka zápasu přišla již po necelé čtvrthodince. To se totiž ve středu pole šikovně uvolnil útočník Daka, který vyslal do levého křídla přihrávku na utíkající Barnese. Ten se dokázal uvolnit přes svého strážce a umístěnou střelou na zadní tyč poslal hosty do vedení. Z něj se ale parta Brendana Rodgerse neradovala dlouho. Už o tři minuty později se totiž k zahrávání volného přímého kopu postavil Douglas Luiz, jeho centr stoper Evans odvrátil pouze ke Cashovi, který jej na zadní tyči vrátil zpět do ohně. Na úrovni penalty si balón našel osamocený Buendia, jehož přesnou hlavičku ještě na malém vápně škrtl špičkou kopačky stoper Konsa a dopravil jej do sítě. Hosté se dožadovali ofsajdového praporku, zpomalené záběry ale ukázaly, že akce proběhla zcela v souladu s fotbalovými pravidly.

Leicester mohl do vedení vrátit agilní Dewsbury-Hall, který si na malém vápně našel centr Barnese, zakončení ovšem nezvládl, když branku vysoko přestřelil. Po třiceti minutách kvalita hry přece jenom upadla a na kopačky obou celků se vkradla celá řada nepřesností. Přesto se domácí ještě do poločasu mohli dostat do vedení a šlo o podobnou akci jako při první brance. Přetažený míč Luize totiž před branku znovu vracel Cash, Schmeichel se tentokráte zasáhl, ale nepříliš přesvědčivě a balón mu vypadl na malé vápno. V první chvíli se zdálo, že před natahujícím se brankářem Leicesteru byl u míče dříve útočník Ramsey, který balón také dopravil do sítě. Opakované záběry ovšem ukázaly, že Schmeichel měl na míči položenou ruku ještě dříve, než se k němu dostal domácí hrot, a branka proto na popud videorozhodčího nebyla uznána.

Hostům však toto vyrovnání nebylo nic platné a v druhé půli vůbec nezachytili úvodní minuty. Nejprve se do zajímavé pozice řítil Watkins, který se ale rozhodl ignorovat lépe postaveného Cashe, načež jeho zakončení obrana hostí zblokovala na roh. Jenže ani ten svěřenci Brendana Rodgerse nedokázali uspokojivě ubránit. Přetažený centr si totiž na zadní tyči našel hlavu stopera Konsy, který jej prudkou hlavičkou protlačil do sítě. Pojistit vedení Villans mohl po hodině hry aktivní Cash, po průniku Younga a centru však hradbu těl před sebou nepropálil. Dvacet minut před koncem měli domácí dvě obrovské příležitosti definitivně rozhodnout o osudu klání. Nejprve se po přihrávce McGinna dostal za obranu Watkins, na Schmeichela ale nevyzrál. O tři minuty později se zase v tutovce objevil Ramsey, který ale na úrovni penaltového puntíku branko vysoko překopl. Na druhé straně měl vyrovnání na hlavě Barnes, toho ale precizně vychytal brankáře Martinez. A protože žádnou další velkou příležitost si už hosté do závěrečného hvizdu nevypracovali, dospělo utkání k těsné výhře domácích v poměru 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
VTID94

2:1

Reagovat
VTID94

Mal som si staviť

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele