20. kolo
24.02.2022 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Wolverhampton odjíždí z Emirates s prázdnou, Arsenal dokonal obrat v nastavení

Přesně po dvou týdnech se znovu střetl Arsenal s Wolves. V předešlém zápase se z výhry 1:0 radovali Gunners. Skóre dnešního zápasu otevřel v prvním poločase Hwang, po poločasové přestávce ale Arsenal zužitkoval svého tlaku a po brankách Pépého a Lacazetta zápas otočil a do tabulky si připisuje důležité tři body.

V šesté minutě rozvlnil síť domácích Romain Saïss, který zužitkoval centr Nevese na výbornou. Nicméně gól kvůli těsnému ofsajdu nemohl platit. O tři minuty později využil obrovské chyby obrany Arsenalu korejský útočník Hwang Hee-Chan. Nedůraznou malou domů Gabriela vystihl, obešel gólmana Ramsdalea a z úhlu se do prázdné branky nemýlil - 1:0. Po půlhodině hry zahrozil i Arsenal, když z hranice vápna vystřelil Gabriel Martinelli, jeho rána se ale mezi tři tyče nevešla.

Hned ve 47. minutě mohl Hwang zdvojnásobit svůj gólový účet v utkání, ale branku, i kvůli drobné teči domácího gólmana, minul. V 70. minutě měl na kopačce vyrovnání Alexandre Lacazette, ale s jeho ránou si reflexním zákrokem poradil gólman Sá. Tlak Gunners se neustále stupňoval a deset minut před koncem přišla odměna. Ve vápně Wolves se nejlépe zorientoval střídající Nicolas Pépé a překonal hostujícího gólmana - 1:1.

V závěru utkání mohli zápas rozhodnout střelci na obou stranách. Nejprve se z protiútoku dostal ke střele Pedro Neto, o chvíli později se Ødegaardova střela otřela o břevno. V páté minutě nastavení vystřelil z dálky Saka, ale Sá dalším skvělým zákrokem nadále držel naděje Wolves. O pár vteřin později se ale dostal k míči Alexandre Lacazette a s řádnou dávkou štěstí dokonal zasloužený obrat, když prostřelil Josého Sá.

Arsenal se po výhře přiblížili Lize mistrů, když se posunul před West Ham na páté místo, na čtvrtý Manchester United ztrácí jeden bod a ještě má dva zápasy k dobru. Wolves po dnešním zápase zůstávají na sedmé příčce; dostat se před ně ale může Tottenham, který v sobotu hraje proti Leedsu.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Arsenal doma ještě neprohrál vypsaný jako favorit. Snad se mu to nepovede v tomto zápase.

Reagovat
Pharrell

Zápas je odložený kvůli Covid 19.

Reagovat
smazaný uživatel

Platí stále.

Reagovat
Pharrell

Arsenal

Reagovat
Zdechlina

V suchém triku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele