11. kolo
07.11.2021 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Emile Smith Rowe (© AFP)

Dva odvolané góly a neproměněná penalta. Arsenal nejtěsnějším rozdílem doma porazil Watford

Už v 7. minutě se mohli domácí radovat, ale zásah Saky VAR odvolal pro ofsajd. V 34. minutě navíc Aubameyang spálil pokutový kop. Až po přestávce slavili domácí první branku utkání, kdy se v 56. minutě trefil Smith-Rowe. V 74. minutě vzal Arsenalu další gól jeho vlastní kapitán, který zbytečně zasáhl do střely mířící do sítě ve chvíli, kdy byl v ofsajdu. V 86. minutě neproměnil největší šanci Hornets King a Arsenal si tak připsal třetí výhru v řadě a poskočil na 5. místo. Watford je na 17. příčce.

Jak je u Arsenalu v posledních zápasech dobrým zvykem, vstoupil do dnešního utkání aktivně a od prvních minut se tlačil do šancí. A hned z první možnosti domácí udeřili. Lacazette ve vápně vtipně přehazoval vyběhnutého Fostera. Ten míč vyrazil k Aubameyangovi, ten posunul na Saku a jeho střela prošla do sítě. Do akce se ale vložil VAR a odhalil ofsajd mladého anglického záložníka. Gól tak nebyl uznán.

Červenobílé však odvolaná trefa neodradila a dál bušili do watfordské obrany. Jejich územní převaha ale dlouho k žádné šanci nevedla. Ve 34. minutě však Gunners dostali perfektní příležitost ke skórování, poté co Rose nesmyslně vletěl ve vápně do Lacazetta a následovala penalta pro domácí. Aubameyang ale svůj pokus vůbec neumístil a Foster se mohl radovat z vynikajícího zákroku.

Ve 41. minutě se k náznaku příležitosti dostali i Hornets, ale Rose dal míči příliš malou razanci. Těsně před přestávkou mohli naopak skóre otevřít domácí. Gabrielovu hlavičku však luxusně zneškodnil vynikající Foster. Ten tak stále držel šance hostů na úspěch v zápase.

Druhý poločas začal tak jako ten první, domácí se dostali do náporu a z první příležitosti skórovali. Velký podíl na tom měl obránce Ben White. Anglický reprezentant předskočil Kinga, vyhnul se Kuckovi a míč předložil Smithovi-Rowemu, jehož umístěná střela z hranice vápna skončila až za zády dnes skvěle chytajícího Bena Fostera - 1:0.

Arsenal i nadále na hřišti dominoval a hosty vůbec nepouštěl do zakončení. Ramsdale si mohl klidně dát padla. V 74. minutě se naopak domácí smolně připravili o další zásah. Saka vymotal na pravé straně obránce, přihrál Odegaardovi a střela norského záložníka směřovala do odkryté branky. Naneštěstí pro Gunners se do ní ještě zbytečně položil Aubamyeang, který stál v ofsajdu a zásah tak nemohl platit. Gabonský střelec mohl v 86. minutě litovat svojí chyby. Po nedorozumění v obraně Arsenalu se k míči dostal King, obešel Ramsdalea a mířil do prázdné klece. Jeho střela ale skončila vedle.

Naděje hostů na srovnání dostali pořádnou trhlinu v 90. minutě, kdy Juraj Kucka hodně nevybíravým zákrokem sestřelil Tavarese a po druhé žluté se pakoval ze hřiště. O dvě minuty později vytvořil Arsenal ve vápně soupeře velký tlak, ze kterého vyletěla utěšená rána Lokongy, jíž ale Foster bravurně vychytal. Zbytek utkání už si domácí v pohodě uhlídali.

Autor: David Ullrich / o2tv, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Gunner14

5-0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal,musíme tip 4:1

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

1-0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele