36. kolo
08.05.2022 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Eddie Nketiah (© AFP)

Arsenal získal v boji o Ligu mistrů důležitý náskok

Arsenal porazil v duelu 36. kola Premier League Leeds United 2:1. Za domácí vstřelil v úvodu zápasu obě branky Edward Nketiah, za hosty snižoval Diego Llorente. Leeds navíc hrál od 25. minut bez vyloučeného Aylinga.

Gunners šli do vedení už po pěti minutách hry díky obrovské hrubce gólmana Mesliera. Ten dostal z pravé strany jednoduchou přihrávku, ale špatně si ji zpracoval a v u chvíli už u něj byl Edward Nketiah. Ten mu strčil nohu do cesty a poslal míč do sítě. Školácká chyba zkušeného brankáře. V desáté minutě už to bylo 2:0! Hostující obrana nechala trestuhodně projít po levé straně Gabriela Martinelliho, který si to poté namířil až do pokutového území, kde našel volného Edwarda Nketiaha, který z první přidal svůj druhý gól v zápasu.

Běžela pětadvacátá minuta a Arsenal mohl přidat další zářez. Z pravé strany vápna napřáhl nikým nehlídaný Bukayo Saka a pořádně protáhl Mesliera, který míč vyrazil volejbalovým způsobem na roh. V té samé minutě pokračoval horor hostí dál. Ayling u rohového praporku zbytečně sestřelil soupeře a viděl žlutou kartu. Hlavní sudí ji však po konzultaci s VAR zrušil a udělil mu rovnou červenou kartu.

Na konci prvního poločasu mohli domácí hned dvakrát využít svoji přesilovku. Na Xhakovu nádhernou kolmici si naběhl za obranu Gabriel Martinelli, z úhlu už však Mesliera nedokázal překonat. Minutu na to Arsenal rozehrával přímý kop, který Martin Odegaard překvapivě vystřelil rovnou na bránu a Meslier jeho tečovaný pokus musel reflexivně vyrážet.

V 66. minutě však dokázali Whites i v deseti snížit. Po ojedinělém útočném výpadu dostali hosté k dispozici rohový kop, který prodloužili na zadní tyč, kde se úplně sám objevil Diego Llorente, který prostřelil padajícího brankáře.

Arsenal však hosty do konce duelu už do ničeho nepustil, výhru si zkušeně pohlídal a navýšil svůj náskok na pátý Tottenham na čtyři body. Leeds se naopak propadl na osmnáctou sestupovou příčku.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Arsenal musí doma ještě uhrát 6 bodíku.

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele