2. kolo
21.09.2020 21:15 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Gabriel Jesus (© AFP)

Úspěšný start. Citizens vyhráli proti Wolves

Dohrávku druhého kola obstaral zápas mezi Wolverhamptonem a Manchesterem City. Pro druhý jmenovaný tým to byl zároveň ostrý start do sezóny, který Guardiolovi svěřenci zvládli na jedničku a díky trefám De Bruyneho, Fodena a Jesuse vyhráli 1:3. Domácím nebyl nic platný ani Jiménezův gól.

Už v osmé minutě přišla pro Vlky nepříjemnost - za zraněného Vinagreho musel na hřiště Marcal. A další strasti přišli po dvaceti minutách. Saisse v pokutovém území fauloval Kevina De Bruyneho, načež sudí neváhal a odpískal penaltu. Její exekuce se zhostil sám faulovaný a přesnou ranou k tyči otevřel gólový účet utkání.

Po půlhodině už přišla trefa číslo dvě. Opět na ní měl velkou zásluhu De Bruyne, jenž průnikovkou za obranu našel Strelinga. Ten pak poslal míč na penaltu na Phila Fodena, pro nějž nebylo usměrnění míče do prázdné brány žádným problémem. Před pauzou měli Citizens ještě dvě příležitosti, De Bryune ale napálil jen Patrícia, následný Rodriho centr skončil těsně mimo.

Úvod druhé půle patřil jednoznačně Vlkům. Podenceho rána z otočky letěla jen těsně vedle tyče a trefila boční síť, následný Netem vedený protiútok zakončoval Neves pouze do blokujícího Walkera. Další příležitost neproměnil Podence, když vybíhajícího Edersona sice přehodil, ale s ním i jeho svatyni. A mezi tři tyče se po centru netrefil ani Jiménez.

Byl to přesto právě Raúl Jiménez, kdo čtvrt hodiny před koncem vykřesal pro Wolves naději. Naběhl si na Podenceho centr z pravé strany a přesnou hlavičkou překonal Edersona. V nastavení však namísto honby domácích za vyrovnáním přišla pojistka Manchesteru. Na první pokus sice ještě Gabriel Jesus ztroskotal na Patríciovi, po následném autovém vhazování se ale nejlépe zorientoval v krkolomné situaci a z úhlu propálil gólmana.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
MCFC_8

Tazky super na zaciatok, mame im co vracat z minulej sezony...1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
LyEX

Velmi tazke, vidim to na X, nemaju Laporteho a novy stoper neprisiel, takze obrana bude horiet, namiesto Garciu by som skusil davat sancu Harwood - Bellisovi, Stones je uz asi nepouzitelny + Aguero out, Jesus ho nikdy nemoze nahradit, offsidovi chlapcek, ktoremu sa snaha upriet neda, ale vylozene sance ako Sterling nedokaze premienat, no este aby ta X nebol dobry vysledok pre City.

Reagovat
MCFC_8

Ake prisiel na stopera

Reagovat
jakubbosak

vždyť mají Akého

Reagovat
LyEX

Akeho som do toho pocital, on je sup ku Laportemu, nikdy nehral prave CB, tam kde ma City dieru dlhodobo, Kompany bol casto zraneny, to som myslel. Mna by skor zaujimalo ako je mozne, ze Mendy aj po minulej sezone dostal prednost pred Angelinom. To je hroza, od 50 minuty si cez neho jazdia jedna radost a "taktik" Guardiola ho po 5, alebo 6 vylozenej sanci cez neho stale nikoho nedoplni ku nemu, alebo ho nevystrieda, nechapem ho niekedy, ci je slepy na tej lavici uz.

Reagovat
jakubbosak

Mendy je za mě úplný tragéd...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Největší noční můra posledních sezón jménem Gündogan je nakažená, takže bych to viděl na jistou výhru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele