28. kolo
15.03.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Diogo Jota (© AFP)

Jotův gól rozhodl o vítězství Liverpoolu

Velmi cenné vítězství v nelehké době si připsali fotbalisté Liverpoolu. Ti si přivezli tři body ze hřiště Wolverhamptonu, kde uspěli díky zásahu Joty z nastavení prvního poločasu.

Do první šance se v úvodu dostali Vlci, konkrétně prověřil Alissona Semedo levačkou po zasekávačce. Mnohem větší příležitost přišla ze strany Liverpoolu, a to několik minut před odchodem do šaten. Alexander-Arnold po přihrávce od Salaha z první odcentroval, Maného hlavičce chybělo k úspěchu pár centimetrů.

Nakonec ale přeci jen první poločas skončil vedením Reds. Rychlý protiútok vedla útočná trojice. Salah přihrál do středu Manému., ten posunul ještě doleva na Dioga Jotu, jehož prudká rána na přední tyč i s přispěním Patríciova zaváhání rozvlnila síť.

Krátce po přestávce mohli Wolves srovnat, a to díky Saissově centru, po němž Coady hlavičkoval těsně nad břevno. Naopak po osmdesáti minutách mohli Liverpoolští zdvojnásobit své vedení. Salah si ale na Patrícia nepřišel, stejně si tentokrát počínal i Jota.

Nedlouho před uplynutím základní hrací doby dotlačili hosté míč mezi tři tyče podruhé. Salahova trefa po Oxlade-Chamberlainově pasu ovšem vinou ofsajdového postavení nemohla být uznána.

Při dohrávání akce se navíc udála veliká nepříjemnost. Bránící hráč nakopnul brankáře Patrícia do hlavy, ten byl téměř čtvrt hodiny ošetřován. Nakonec byl odnesen na nosítkách, po dalších sedmi nastavených minutách sudí naposledy fouknul do píšťalky.

Reds tak využili zaváhání Chelsea i West Hamu a na příčky zaručující Ligu mistrů aktuálně ztrácí pět bodů. Wolves jsou nadále třináctí, a to s devítibodovým náskokem na sestupové příčky.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele