3. kolo
27.09.2020 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Tomáš Souček (© AFP)

West Ham nečekaně snadno přetlačil Wolverhampton

Fotbalistům West Hamu se podařilo v Premier League získat své první body v sezóně, v domácím prostředí překvapivě bez větších obtíží skolili Wolverhampton a vyhoupli se rázem ze spodních pater do klidnějšího středu tabulky. Hostům se, podobně jako v předchozím střetnutí s Manchesterem City, nedařilo především v obranné činnosti.

Vlci sice na úvod nového ročníku porazili Sheffield United, následovaly však jen dva neúspěchy, včetně toho v Ligovém poháru se Stoke City. V uplynulých třech zápasech, i v součtu tohoto, inkasovali dohromady osm branek, z toho rovnou polovinu v nynějším měření sil. Přitom nad West Hamem se jim podařilo ve čtyřech předchozích případech vždy zvítězit.

Jenže Kladiváři, v jejichž sestavě nastoupil na celých devadesát minut taktéž český reprezentant Tomáš Souček, předvedli dosud svůj nejlepší výkon. Domácí nastartoval svými dvěma přesnými zásahy Jarrod Bowen, jenž se trefil v první a druhé půli, pak si vlastní branku připsal na své konto Raúl Jiménez a výhru nakonec pečetil v závěru Sébastien Haller.

Londýnský celek se dostal do vedení v 17. minutě. Pablo Fornals ve středovém kruhu rychle rozehrál nařízený přímý volný kop, svou přihrávkou vyslal do brejku Bowena, který pronikl na hranici šestnáctky, odtud bleskově zakončil a nasměroval míč přesně ke vzdálenější tyčce. V 19. minutě se osmělil Antonio, hostující gólman Rui Patrício ale stačil zasáhnout.

Wolverhampton směrem dopředu ani nadále nepůsobil nikterak nebezpečným dojmem, ba naopak byl směrem dopředu jaksi kreativnější jeho sok, jenž mohl v závěru prvního dějství svůj náskok navýšit, avšak Pablo Fornals zamířil trestuhodně vedle brány. Nicméně v 57. minutě West Ham přece podruhé v utkání rozvlnil síť, a to znovu prostřednictvím Bowena.

Antonio z levé strany přetáhl svůj centr za vápno, tam se do balónu opřel Pablo Fornals, který svou střelou orazítkoval jen brankovou konstrukci. Nicméně k dorážce se propracoval jeho spoluhráč, jenž poté pohotově zacílil. A v 66. minutě se cítil The Wanderers ještě hůře, jelikož po Cresswellově rohovém kopu a hlavičce Součka si srazil merunu do vlastní brány Jiménez.

Hosté ve zbývajících minutách příliš odporu nekladli. Lépe působící West Ham si třígólový odstup od svého protivníka v pohodě hlídal a nakonec na London Stadium vyprodukoval ještě jednu branku. Běžela třetí minuta nastavení a Rice přistrčil míč doleva na Masuakua, ten vyslal svůj pas do šestnáctky, kde našel Hallera, a ten hlavou překonal Ruie Patrícia.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
kolouch

Pojdme uz si do pr.ele pro tri body. Na Arsenalu to nebyl spatny vykon, v poharu "nahradnici" zahrali taky presvedcive. Chce to trochu pozmenit sestavu, za me klidne:

Fabianski - Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Creswell - Rice, Soucek - Yarmolenko, Bowen, Antonio - Haller.

Wolves urcite k porazeni jsou. Hlavne se neposrat a nezalezat

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu moc zase složení vepředu Fornals - Antonio - Bowen, v poháru to složení Lanzini - Haller - Yarmo fungovalo výborně, ikdyz jen proti Hullu, ale proč to nezkusit. No uvidíme v bodový zisk bohužel moc nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teda klobouk dolů, výborný výkon, odmakany hlavně v obraně. Důležité tři body

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Naschvál jsem netipoval, abych to nezakřikl! A povedlo se!!! Budu to tak dělat dokud neztratíme body... Dnes mi dali hezký dárek k narozkám.:-). Zítra volno, bude jízda! To byl podařený výkon, i když vlci byli dost krotký. Konečně jsme s nimi prolomili tu hroznou vzájemnou sérii. K suverenní výhře jsme došli s jistotou. Výborný výkon všech, tentokrát na jedničku Masuaku, Bowen, Fornals i Suk. Chudák Moyes..., jen si na chvilku odskočí a tohle . Kéž by se už dařilo! COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

... a skok v tabulce jako bonus!

Reagovat
kolouch

Nad rozestavenim jsem nejdriv kroutil hlavou, ale Wolves byli proti peticlenne obrane bezradni. Dlouho jsem v nasem podani nevidel tak koncentrovany vykon. Los je neuprosny, ale verim, ze do zapasu s Fulhamem jeste nejake body urveme. COYI

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele