6. kolo
24.10.2020 13:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

West Ham uhrál bod s Citizens

Fotbalisté West Ham United uhráli v rámci šestého kola Premier League cennou remízu 1:1 s Manchesterem City. Kladiváře poslal do vedení Michail Antonio po centru Vladimíra Coufala, za hosty poté ve druhé půli srovnal Phil Foden.

West Ham se po osmnácti minutách hry dostal do vedení. Souček po špatném zpracování ještě zabojoval a dokázal udržet míč na hrací ploše. Poté nahrál pod sebe sbíhajícímu Coufalovi a ten parádní centrem našel Michaila Antonia, který ekvilibristickým zakončením zády k bráně překonal marně se natahujícího Edersona.

Ve zbytku prvního poločasu už však byli oba gólmani téměř bez práce. Citizens obdržená branka poměrně zaskočila, takže se do žádné větší šance nedostali, domácí dost dopláceli na individuální chyby.

Manchester se však krátce po začátku druhého poločasu vrátil do hry. Cancelo se v 51. minutě protáhl kolem Coufala a poté ve vápně našel Phila Fodena, který střelou z otočky propálil Fabiańského. Trenéru Guardiolovi tak dokonale vyšlo jeho střídání.

V 68. munitě se fotbalistům West Hamu povedlo sevřít soupeře před jeho vlastní šestnáctkou a nakonec vypálil Jarmolenko, jenž o kousek přestřelil.

V 86. minutě neskončila brankou obrovská šance City. Mahrez získal míč ve středu hřiště a De Bruyne poté vyslal do samostatného úniku Sterlinga, kterého však vychytal dnes famózně chytající Fabiański.

Ve třetí minutě nastavení se muselo dělat mdlo snad všem fanouškům Kladivářů, kteří zápas sledovali. Gündogan prostrčil balon na Mahreze, jehož střelu z úhlu vytěsnil Fabiański na tyč.

West Hamu tak po šesti odehraných utkáních patří jedenácté místo díky osmi získaným bodům. City jsou na tom na své poměry nebývale špatně, dvanáctá příčka s osmi body určitě úsměv na tvář arabských šejků nepřináší. Guardilovi svěřenci však oproti svému dnešnímu soupeři mají utkání k dobru. Kladiváře v příštím kole čeká další těžký duel, když se na Anfieldu postaví Liverpoolu, City hrají na půdě předposledního Sheffieldu a v týdnu Ligu mistrů v Marseille.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

Oblibeny souper, momentalne ale v trochu jinem rozpolozeni jak my - tak oni... presto verim, ze to ukopem 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 jsem zvědav na Benrahmu, byť i kdyby měl hrát 15 minut

Reagovat
duloig

C O Y I ⚒️

Reagovat
OnlyWHU

Tak tenhle bod je zlatej. První půle super výkon. Ve druhý jsme dost zalezli a koledovali si, ale proti velmi neoblíbenýmu MC to nakonec asi byla jediná reálná cesta k výbornýmu výsledku. Moyes ví, co dělá. Dnes vynikající Fab!!!, Ogbonna, Bowen, Masuaku, Cresswell i oba Češi (Coufi po hvězdné přihrávce na famózní gól Antonia trochu zaspal. Stane se) a vlastně všichni, který to poctivě odmakali. Takhle budeme dobří! Před všema smekám!!! COYI!!!

Reagovat
duloig

Ďalší parádny výkon od chlapcov.Akurát Yarmo mal dnes deň blbec.Na čo šahol to posral.A ja som si myslel na začiatku sezóny keď som videl ten rozpis že budeme mať max 1 bodík do vianoc Paráda,len tak ďalej C O Y I !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Taky jsem měl podobný počty... . Snad už bude líp.

Reagovat
OnlyWHU

Jo, a zase jsem netipoval! Budu pokračovat!

Reagovat
smazaný uživatel

Druhej pol.,byl az moc defenzivni,jinak dobrej bod.Masuaku-Man of the match COYI !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
duloig

jo,vymakal si to chalan

Reagovat
smazaný uživatel

Tak MC čaká zlá sezóna a Pep nemusí vydržať. Je tvrdohlavý a drží sa svojho systému, ktorý sa prežil - 80% držanie lopty a 2 šance na zápas? 500 prihrávok dozadu a do strany, postupné útoky vždy do plných... Nedá sa na to pozerať, nuda nad nudu.

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak zatim souhlasim ze to nevypada dobre pro City, ale porad pokud by se vyhrala dohravka tak jsme 2 body od 1.mista.... kazdopadne zatim ta sezona neni lehka pro nikoho, myslim ze to tbude sezona jak kdyz vyhral Leicester, mistr bude mit sotva pres 80 bodu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele