8. kolo
08.11.2020 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Tottenham těsně vyhrál ve West Bromu

Fotbalisté West Bromwiche Albion padli v rámci osmého kola na domácí půdě s Tottenhamem Hotspur 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil v závěru elitní střelec Harry Kane, pro kterého to byla sedmá trefa v sezoně.

Ve 14. minutě měli obrovskou šancí hosté. Kaneův pas prodloužil NDombèlé ke zcela osamocenému Sonovi, jenž se střelou otálel a nakonec trefil jen blokujícího Ajayiho.

O dvacet minut později se domácí dostali k mírnému náporu. Nakonec se svěřenci Slavena Biliće přeci jen odhodlali k zakončení. Rána kapitána Livermorea nebyla úplně špatná, balon však skončil nad brankou Spurs.

Po hodině hry v krátkém časovém sledu dvakrát vypálil Reguilón. Jeho první střela byla zdařilá, Johnstone vyrazil balon jen před sebe. Chvíli nato už obránce Spurs zamířil nad branku.

O deset minut později se Connor Gallagher po přihrávce od Townsenda zbavil dotírajícího Sissoka a povedenou ranou málem zaskočil Huga Llorise. Míč se otřel o tyč branky londýnských.

Po malé chvíli byli domácí ještě blíže ke vstřelení gólu než při pokusu Gallaghera. Krovinovićův centr si našel výtečně hrající Furlong, jehož prudkou hlavičku reflexivně zastavil Lloris. Následná Grantova dorážka z nadějné pozice si cestu mezi tři tyče nenašla.

V 84. minutě Reguilón tentokráte úspěšně poslal balon do vápna, kde se ke střele z otočky odhodlal Vinícius, brankář WBA ale předvedl pohotový zákrok.

Do konce základní hrací doby zbývalo něco málo přes dvě minuty a Tottenham se nakonec ujal vedení. Obrana West Bromu si vybrala slabší moment, konkrétně to byl Bartley, který neuhlídal Harryho Kanea. Anglický reprezentant sice byl k brance zády, ale hlavou usměrnil balon do sítě.

West Brom je momentálně v tabulce se třemi body na osmnáctém místě, Spurs jsou druzí a dostat už se před ně může jen Liverpool, který však čeká náročný duel se Citizens.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Doherty, Alderweireld, Dier, Reguilon - Hojbjerg, Sissoko - Bale, Ndombelé, Son - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězná

Já bych snad nechal Harryho na lavičce, ikdyz je ve výborné formě. Repre sraz se blíží a v něm tři zápasy Kdoví jak to Southgate protočí.

Aspoň letos by se mohl vyhnout zimnímu zranění, po obrovské porci zápasů na podzim a přes Vánoce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele