23. kolo
07.02.2021 13:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Spurs si splnili povinnost

Fotbalisté Tottenhamu zvládli domácí duel s West Bromem, který porazili 2:0. Výhru zařídily dvě největší hvězdy londýnského celku Harry Kane a Son Heung-min.

V 15. minutě měl první šanci domácí útočník Harry Kane. Aurier jej uvolnil u pokutového území a Kane už měl skoro tutovku, ovšem těsně minul hostující branku.

Anglický reprezentant na sebe upozornil i o tři minuty později, když si Sonova skákavá přihrávka proklestila cestu hostující obranou a Kane se ocitl tváří v tvář Johnstonemu, z úhlu ale křižnou ránou minul jeho branku.

Po Sonově rohu se do šance dostali ve 42. minutě Aurier i Alderweireld, Auerierovu hlavičku však Johnstone vyrazil a Alderweireld pak nepropálil bránící hosty.

Obrovská šance hostů nastala v závěru první půle. Peltierův centr našel Diagneho, jehož hlavičku Hugo Lloris likviduje přímo na brankové čáře.

Sedmnáct sekund se čekalo na první šanci Tottenhamu ve druhém poločase. Harry Kane skvělou průnikovou přihrávkou vysunul do brejku Sona, ten však neuspěl tváří v tvář proti Johnstonemu.

Střelecké trápení Tottenhamu ukončil v 54. minutě navrátilec po zranění Harry Kane. Tomu skvěle načasoval přihrávku Pierre-Emile Höjbjerg, uvolnil jej v pokutovém území a domácí ostrostřelec obstřelil brankáře Johnstona.

O čtyři minuty později bylo fanouškům West Bromu ještě hůře. Son Heung-min využil rychlého přechodu Lucase Moury přes střed hřiště, Brazilec před pokutovým územím uvolnil Sona, ten svoji tečovanou střelu procedil přes brankáře Johnstona do sítě.

Spurs jsou po zisku tří bodů sedmí, West Brom předposlední.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Tanganga, Alderweireld, Rodon, Cirkin - Hojbjerg, Devine - Lamela, Alli, Lucas - Bale

Pls.

Reagovat
YoungPyo1882

To by byl sen

Reagovat
smazaný uživatel

Bale je sám radši na lavičce,tak ať už se na to vy se re!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele