29. kolo
21.04.2021 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Heung-Min Son (© AFP)

Mason začal vítězně, Tottenham otočil duel se Southamptonem

Ryan Mason zahájil své působení na lavičce Tottenhamu vítězně. "Spurs" sice proti Southamptonu zcela nezvládli první půli, ovšem po změně stran zabrali a díky dvěma vstřeleným brankám si připsali tři body.

Hosté mohli jít do vedení již ve druhé minutě, ale "Kohouty" fantastickým způsobem zachránil Lloris. Francouzský gólman nejprve vyrazil hlavičku Salisua po centru od Telly a z dorážky jej nepřekonal ani Adams, který nevěřil, jakou tutovku spálil. Na druhé straně se v 10. minutě díky patičce Balea dostal k zakončení Lo Celso, jenže jeho technický pokus se mezi tři tyče nevměstnal.

Southampton hrozil zejména z rohových kopů a po jednom z nich také skóroval. Na centr Ward-Prowse si ve 30. minutě naskočil Ings, který i za pomoci tyče překonal Llorise. Tottenham toho do přestávky mnoho nepředvedl, zato Lloris se musel mít často na pozoru, byť další míč už za svá záda nepustil.

Do druhé půle vstoupili Spurs podstatně lépe. V 54. minutě napřáhl ke střele Bale, avšak brankář hostů McCarthy stáhl míč do svých rukavic. Za dalších šest minut už se ale velšská superstar prosadila, když se k ní příhodně odrazila sražená střela Lucase. Bale si poté kvapně přehodil balón na svou silnější levačku, kterou poslal kulatý nesmysl nechytatelně ke vzdálenější tyči.

Krátce po vyrovnání si ale křídelník Kohoutů poněkud zahrával s ohněm, když ve vlastní šestnáctce letmo přidržel Tellu. Penalta se nicméně nepískala, a tak v 74. minutě mohl Reguilón připravit palebnou pozici pro Sona, jenž zakončením po zemi zdánlivě dokonal obrat ve skóre. Jenže radost Tottenhamu byla předčasná, neboť v postavení mimo hru stojící Lucas bránil McCarthymu ve výhledu.

Rozhodující trefy se tak domácí dočkali až později. Djenepo v 86. minutě fauloval Winkse na hranici pokutového území. Hlavní rozhodčí sice nejprve odpískal přímý kop, následně ale své rozhodnutí pozměnil a nařídil penaltu, kterou k radosti Spurs proměnil Son.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Tanganga, Rodon, Alderweireld, Reguilon - Hojbjerg, Ndombelé - Bale, Lucas, Son - Vinicius

Všetko ostatné je zločin proti ľudskosti!

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Tak to jsem zvědavej, jak to Ryan vymyslí a jak bude hra vypadat.

Horší než pod Mourinhem to snad být nemůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele