16. kolo
13.01.2021 21:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ivan Cavaleiro (© AFP)

Spurs jen remizovali s Fulhamem

Tottenham v rámci dohrávky šestnáctého kola Premier League remizoval 1:1 s Fulhamem. Favorita poslal v první poločase do vedení Kane, za hosty však po přestávce srovnal Cavaleiro.

Tottenham rozehrál v šesté minutě standardku nakrátko a vzešel z ní první náznak šance. Aurier zprava našel Sergio Reguilóna, jemuž první střela vůbec nevyšla, jenže od Andersena se k němu míč nečekaně zase vrátil a tentokrát španělský obránce těsně přestřelil.

V osmnácté minutě Aurier přihrál zprava do vápna na Sona, jenž se prosmýkl mezi stopery a vložil do centru špičku nohy. Málem z toho byl gól, na čáře však skvěle reflexivně zasáhl nohou Aréola.

V pětadvacáté minutě šli Spurs do vedení. Sergio Reguilón utekl po levém křídle a jeho přesný centr zužitkoval z náběhu dosud neviditelný kanonýr Harry Kane, který se krásně položil do hlavičky a umístil ji k tyči.

Na Teteho centr si o deset minut později počíhal Loftus-Cheek a ačkoliv neměl vůbec snadnou pozici, dokázal ze záklonu švihnout docela nebezpečnou střelu z voleje, která letěla těsně vedle.

Deset minu po startu druhé půle to už vypadalo na odvrácený roh, jenže z velké dálky napálil odražený míč nečekaně jedovatě Harry Winks. Padáček se snášel k tyči a Aréola ho s velkými potížemi vyškrábl na roh.

Son Hung-min utekl v 72. minutě hostující obraně a obstřelil po zemi brankáře Aréolu, jehož zachránila vzdálenější tyč. Míč se sice koulel pomalu, ale chyběly jen centimetry.

A tak se z gólu radovali o dvě minuty později hosté. Z levého křídla centroval z úrovně koncové lajny střídající Lookman a jeho centr si nejen našel Ivan Cavaleiro, ale především ho dokázal hlavou poslat k tyči za Llorisova záda.

Z rychlého protiútoku mohl Fulham v 78. minutě dokonat šokující obrat. Lookman skvělou uličkou vysunul šikmo Loftuse-Cheeka, který z rohu malého vápna po zemi nepropálil Llorise, jenž mu zmenšil střelecký úhel.

Spurs jsou po sedmnácti odehraných duelech pátí, Fulhamu patří osmnáctá příčka.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další ztrátu si nemůžeme dovolit.

Hodně lidí hypovalo naše výsledky a efektivní hru, ale když jde do tuhého, tak si Mourek jede stále to své, to se potvrdilo v zápasech s CP a Wolves, dříve proti Newcastlu a WHU. Ta taktika totální pasivity místo rozhodnutí zápasu nás klidně může stát LM. Budu rád když José vyhraje nějakou trofej, ale dlouhodobě se takhle hrát nedá.

Reagovat
t0mmy33MCFC

a mel si pravdu ...

Reagovat
berliner

Tip 2:1 Fulham aspon Gol

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilon - Ndombelé, Sissoko - Lamela, Alli, Bergwijn - Kane

Chce to trochu prerotovať, Hojbjerg a Son potrebujú sedieť. Ndombelé už musí zahrať 90 min!

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele