28. kolo
14.03.2021 20:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Old Trafford (© AFP)

United zvládli duel s West Hamem

Fotbalisté Manchesteru United vyhráli v zápase 28. kola Premier League nad West Hamem 1:0. Jediná branka přitom byla vlastní, nešťastníkem byl Craig Dawson. Oba čeští reprezentanti začali v základní sestavě a odehráli kompletních devadesát minut.

Bruno Fernandes potáhl míč ve 25. minutě po útočné polovině, Mason Greenwood pak načechral výborný centr na hlavu Marcuse Rashforda, ten v obrovské šanci míč netrefil dobře a branku minul.

Ve 37. minutě si Mason Greenwood u hranice pokutového území připravil míč na levačku a jeho střelu ke vzdálenější tyči Fabianski konečky prstů vytěsnil na tyč.

Rudí ďáblové se ujali vedení v 53. minutě. Po rohovém kopu Bruna Fernandese nasměroval Craig Dawson hlavou míč přímo k tyči vlastní branky.

O osm minut později už mohli Rudí ďáblové mít dvoubrankový náskok. Mason Greenwood na pravém křídle neprocedil svoji střelu až k Fabianskimu, pak se do odraženého míče výborně trefil Bruno Fernandes, Lukasz Fabianski ale vytáhl druhý skvělý zákrok v dosavadním průběhu zápasu.

V 77. minutě přišla další šance United. Mason Greenwood při rychlém přechodu domácích do útoku pronikl po útočné polovině, našel si dostatek prostoru u hranice pokutového území a střílel do tyče.

Po třech minutách vystřihl krásnou akci West Ham. Said Benrahma na levém křídle přehrál Wan-Bissaku, přihrál do pokutového území, kde Lanzini skvělou patičkou posunul míč volnému Tomášovi Součkovi, jehož střelu domácí obrana zablokovala.

Manchester United je v tabulce nadále druhý, ale s velkou ztrátou na první City. West Hamu patří pátá příčka, a tak se ještě bude muset o evropské poháry poprat.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
OnlyWHU

Určitá šance tady byla, nehráli jsme nakonec špatně. Zdá se mi, že jsme zbytečně prohospodařili první půli prešovským betonem a probudil nás až vlastní gól a střídání. Ale: hrát na 0:0 a čekat na šťastnej brejk s tím, že nesmíme dostat jedinej gól mi nepřipadá šťastný. To nám nevyjde pokaždý. Řídnoucí sestava s neposilou Noblem a výplní Johnsonem je na takovou kvalitu asi málo. I když unavenej soupeř si nakonec viditelně oddychl. Mrzí mě, že kouzlo skvělýho rozhodčího Atkinsona pro nás skončilo. Když nám pískal, téměř vše jsme vyhráli. Tak za týden zase body! COYI!!!

Reagovat
kolouch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele