22. kolo
02.02.2021 21:15 CET
9 : 0
(4:0)

Reportáž

Bruno Fernandes (© AFP)

"Rudí ďáblové" nekompromisně zostudili Southampton

Až příliš snadno si Manchester United smlsl na Southamptonu. Zápas výrazně ovlivnilo brzké vyloučení hostujícího Alexandrea Jankewitze, po němž hráli Saints téměř celé utkání v oslabení. Toho domácí rychle využili a jejich náskok postupem času bobtnal až na konečný rozdíl devíti branek.

Nutno říct, že i přes jednoznačný průběh mohou Světci trochu cítit křivdu. Mohli se radovat alespoň z jednoho čestného zásahu, ovšem radost jim po snad milimetrovém ofsajdu překazil rozbor u videa. V závěrečných minutách přišli hosté ještě o Jana Bednareka, byť Anthony Martial se po vzájemném kontaktu skácel k zemi až příliš ochotně.

Saints zahájili utkání vskutku otřesně. Již ve druhé minutě zasáhl Jankewitz ošklivým šlapákem McTominaye a při svém premiérovém startu v základní jedenáctce Sotonu se na hřišti dlouho neohřál. Sudí Dean neměl pro počínání švýcarského záložníka pochopení a bez váhání jej udělením červené karty vyloučil.

Hosté nakonec drželi bezbrankový výsledek jen do osmnácté minuty, kdy Shaw vyhledal centrem Wan-Bissaku, jenž i za přispění tyče svým druhým gólem v probíhajícím ročníku Premier League poslal Manchester United do vedení. Sedm minut poté vedla další gólová akce domácích opět přes Shawa, který prostrčil nalevo míč na Greenwooda, ten našel před bránou volného Rashforda, jenž střelou z první překonal gólmana McCarthyho podruhé.

Tříbrankový náskok si Manchester vypracoval ve 34. minutě. Lví podíl na zásahu "Rudých ďáblů" měl stoper Světců Bednarek, který si centr od Rashforda srazil do vlastní brány. Za dalších pět minut to bylo již 4:0. Shaw dostal opět dostatek prostoru na přesný centr, jenž hlavou zužitkoval Cavani.

Osm minut po změně stran přišla krátká radost hostů. Ward-Prowse rychle rozehrál standardní situaci na Adamse, který nadvakrát rozvlnil síť, jenže útočník Southamptonu se nacházel v sotva postřehnutelném ofsajdu a jeho gól tedy po kontroverzním rozhodnutí neplatil. Regulérní byla naopak pátá branka Man Utd ze 69. minuty. Fernandes geniálním obloučkem za obranu našel Martiala, jenž nekompromisně zavěsil pod břevno.

Dvě minuty nato se balón příhodně odrazil k McTominayovi, který přízemní střelou zpoza pokutového území propálil vše před sebou - 6:0. Již tak nechutný kalich zhořkl Saints ještě více v 83. minutě. Martial po souboji s Bednarekem ve vápně přifilmoval pád, přesto Dean odpískal penaltu ve prospěch Red Devils a navrch vyloučil polského stopera. Pokutový kop následně proměnil způsobem sobě vlastním Fernandes.

Na 8:0 upravil skóre Martial, jenž v 90. minutě zužitkoval centr od Wan-Bissaky. Definitivní tečku za utkáním učinil v nastaveném čase střídající James, který se před McCarthym prosadil po Fernandesově přiťuknutí hlavou.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 ( Bruno,Rash,Cavani - 2x Djenepo )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele