36. kolo
11.05.2021 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Leicester porazil oslabený Manchester United

Leicester zvládl zápas na hřišti Manchesteru United a udělal důležitý krok k umístění v první čtyřce. Prohra domácího celku naopak znamená, že se definitivně rozhodlo o mistrovském titulu - Manchester City tak může odstartovat oslavy. Na úvodní branku Thomase sice ještě zvládl odpovědět Greenwood, když ale v druhém poločase zužitkoval rohový kop Söyüncü a hlavou poslal Leicester znovu vedení, tak už domácí odpověď najít nedokázali.

Hned první vážnější šance přinesla branku. Hezkou kombinaci rozjeli hosté na pravé straně, odkud následně také utekl Tielemans, který před branku poslal nadýchaný centr. Ten byl sice až příliš vysoký na číhajícího Vardyho, zadní tyč však zavřel záložník Thomas, který se do míče z první opřel a trefil se ke vzdálenější tyči. Odpověď domácího celku na sebe ale také nenechala dlouho čekat - Mata vyslal dlouhým balóne za obranu Dialla, ten pod tlakem udržel míč a přiklepl jej nabíhajícímu Greenwoodovi, který si jej postrčil na slabší pravačku a křižnou střelou zamířil přesně, natahující se Schmeichel na balón nohou nedosáhl.

Na další pořádně vzrušení si fanoušci museli počkat až do druhého dějství, kdy nejprve ve výhodné pozici nedosáhl na centrovaný míč nabíhající Greenwood, načež na druhé straně se zase po přiťuknutí Tielemanse dostal za obranu Iheneacho, ve velké šanci však jen nastřelil De Geu. Leicester se ale vedoucího gólu přece jenom dočkal, po více než hodince hry si totiž na rohový kop Maddisona naskočil Söyüncü a prudkou hlavičkou nedal španělskému brankáři žádnou šanci zasáhnout.

Obměněná sestava Manchesteru United se sice ještě pokusila se zápasem něco udělat, pořádný tlak si ale vypracovat nedokázala. Naopak na druhé straně mohl po přiťuknutí Vardyho přidat pojišťovací trefu Tielemans, ten ale ve výhodné pozici na balón nedosáhl. Na druhé straně se do ojedinělé příležitosti dostal po závaru před hostující brankou střídající Fernandes, ten ale nezamířil přesně, a proto se i přes závěrečnou snahu "Rudých ďáblů" mohli z vítězství radovat hosté z Leicesteru.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
Class 92

Hraje se právě nyní! Zatím 1-1.

Reagovat
montaigne33

Nedůstojný výkon MU...

Reagovat
Busby babes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele